Τα νέα μου

Είναι λάθος οι εκλογές χωρίς να έχει προηγηθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής

O βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Ν. Μηταράκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση», μίλησε για διάφορα ζητήματα που πρωταγωνιστούν στον δημόσιο λόγο, ξεκινώντας από το φλέγον ζήτημα του επενδυτικού κενού που υπάρχει στη χώρα, αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιστροφή στην ύφεση από το 2015 και μετά, κόστισε στη χώρα 30 δισεκατομμύρια ευρώ δυνητικού πλούτου.

Η γνωστή ιδεοληπτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον των ιδιωτικών επενδύσεων, είχε σαν αποτέλεσμα το «πάγωμα» ακόμα και επενδύσεων που ήδη είχε προσελκύσει η χώρα, δημιουργώντας μια ασφυξία στην πραγματική οικονομία. Όσον αφορά το ζήτημα της αποπληρωμής του ΔΝΤ, αυτό θα ήταν ένα θετικό βήμα, εάν είχε υλοποιηθεί το 2015. Εάν δεν είχε ακολουθήσει η ύφεση από την οικονομική πολιτική του κ. Τσίπρα, θα μπορούσε από τότε η χώρα να έχει βγει από τα μνημόνια. Συνολικά, η επιστροφή στην ύφεση από το 2015 και μετά, κόστισε στη χώρα 30 δισεκατομμύρια ευρώ δυνητικού πλούτου.

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης εδώ:

Είναι μεγάλο λάθος που πηγαίνουμε στις εκλογές χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής

Εν συνεχεία, ο βουλευτής Χίου, σχολιάζοντας τα γεγονότα στην Κατερίνη, υπογράμμισε πως είναι καταδικαστέα κάθε μορφής βίας, απέναντι σε κάθε πολιτικό πρόσωπο ή σε βάρος των θεσμών. Όπως δήλωσε με έμφαση «είναι μια νοοτροπία που στη χώρα μας δημιουργήθηκε στις πλατείες, πριν από λίγα χρόνια και δυστυχώς αυτό στη συνέχεια εξαπλώθηκε».

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή, δήλωσε πως είναι πολύ μεγάλο λάθος το ότι πηγαίνουμε στις εκλογές, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμα η δίκη της Χρυσής Αυγής. Όπως το έθεσε «κατά κάποιο τρόπο αυτό αποτελεί μια μορφή νομιμοποίησης της Άκρας Δεξιάς, ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει δώσει μέχρι τώρα καμία πειστική απάντηση σχετικά με τον λόγο που εδώ και πέντε χρόνια, δεν έχει βρεθεί μια αίθουσα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δίκη. Στη δημοκρατία υπάρχουν επιχειρήματα, υπάρχει ο λόγος, και δεν χωράει καμιάς μορφής βία ή απειλή».,

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο σημερινός ευρωπαίος πολίτης, μετά από 60 χρόνια οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής, δημοκρατίας και ασφάλειας, αρχίζει και ανησυχεί για το μέλλον της επόμενης γενιάς. Όλα τα κόμματα τα οποία ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο, θα πρέπει να συνεργαστούν και να ακολουθήσουν προγράμματα, τα οποία θα οδηγήσουν σε ουσιαστικές λύσεις, χωρίς να αφήνουν το περιθώριο σε λαϊκιστές, να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις και να προωθήσουν λύσει που δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης εδώ:

Η δημόσια τηλεόραση θα πρέπει να παραμείνει πολυφωνική και όχι εργαλείο στα χέρια της εκάστοτε κυβέρνησης

Στο ζήτημα της Δημόσιας τηλεόρασης, τόνισε πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση για τον περιορισμό της ΕΡΤ σε ένα κανάλι, ενώ σημείωσε ότι η Δημόσια τηλεόραση πρέπει να είναι πολυφωνική και πλουραλιστική και όχι ένα εργαλείο της εκάστοτε κυβέρνησης, όπου θα αναπαράγει εκπομπές, προβάλλοντας τον δικό της πολιτικό λόγο.

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης εδώ:

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση