Τα νέα μου

Η κυβέρνηση κοροιδεύει τον κόσμο λέγοντας ότι θα μειώσει τους φόρους ενώ έχει ταμειακό κενό

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, δήλωσε ότι δημιουργήθηκε στον κόσμο η λανθασμένη εντύπωση ότι μπορεί μαγικά να δημιουργηθεί πλούτος. Αυτό ήταν μια μεγάλη εξαπάτηση της κοινής γνώμης. Για να βγει μια χώρα από την κρίση, πρέπει να αρχίσει να παράγει. Για να μην ισχύει πια το μνημόνιο, πρέπει να μην έχουμε ανάγκη από δανεικά.

Η Ελλάδα στηρίζεται στην Ευρώπη για το τραπεζικό σύστημα, τις καταθέσεις και την ανάπτυξη. Από τον Οκτώβριο όμως εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας, δόθηκε η εντύπωση ότι όλα αυτά αναστρέφονται.

Είναι δεδομένο ότι μια χώρα που δανείζεται οφείλει να τηρήσει κάποιους όρους και η κυβέρνηση παρόλο που δε συμφνωνεί δεν προτείνει μια καλύτερη λύση.

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης κάνει σαφές ότι η μείωση των συντάξεων έγινε λόγω έλλειψης χρημάτων από πλευράς των ταμείων, και όχι επειδή ήταν επιθυμία της προηγούμενης κυβέρνησης, θέτοντας έτσι το ερώτημα του κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να είναι συνεπείς στις οικονομικές του υποχρώσεις απέναντι στους συνταξιούχους.

Η κυβέρνηση μιλάει για μείωση φόρων χωρίς όμως να υπάρχουν νέες επενδύσεις με εμφανες το ταμειακό κενό και την έλλειψη πόρων. Η πραγματικότητα αυτής της παράλογης λογικής είναι ότι το 2015 θα πληρώσουμε παράπανω φόρους.

Δεν τίθεται θέμα νέου αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία. Θα συζητηθεί όμως ένας πιο συλλογικός τρόπος λειτουργίας και θα γίνει αυτοκριτική εντός Νέας Δημοκρατιας. Όλα τα στελέχη ευθύνονται για το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς δεν επικοινωνήθηκαν σωστά οι όποιες θετικές προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση