Τα νέα μου

Η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει τίποτα καινούργιο: επιστρέφει η ίδια τρόικα για το ίδιο πρόγραμμα

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στο ΣΚΑΪ και στους Γ. Ντσούνο και Χ. Κούτρα, ότι η κυβέρνηση εξ' αρχής δεν κατέθεσε σχέδιο για τη χώρα. Η ιδέα για τη 4μηνη γέφυρα ήταν λάθος, καθώς η κυβέρνηση κερδίζει χρόνο για να σκεφτεί, αλλά με τον όρο να μη χρηματοδοτείται από την Ευρώπη. Αυτό θα έχει φοβερό αντίκτυπο καθώς η χώρα δε θα παίρνει τους πόρους που χρειάζεται, οι αγορές, οι επενδυτές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι σε αναμονή.

Οι μέχρι τώρα χειρισμοί της κυβέρνησης δεν έχουν αποφέρει τίποτα καινούργιο: η τρόικα θα επιστρέψει με σκοπό την εφαρμογή του ίδιου προγράμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να προτείνει ένα πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας €200 εκ. χωρίς μάλιστα να έχει βρει ακόμα χρηματοδότηση, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ είχε μοιράσει €500 εκ. κοινωνικό μέρισμα το 2014.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δεσμευτεί για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ενώ τα μέτρα που θα επιβάλει θα είναι τα ίδια με πιθανή αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, χωρίς να έχει τεθεί ακόμα κανένα ζήτημα μείωσης της λιτότητας. Παράλληλα, κάνει λόγο για μη μείωση συντάξεων, χωρίς όμως να εξηγεί πως θα καλυφθεί το έλλειμα.

Τέλος. ο κ. Μηταράκης θέτει το ερώτημα του γιατί ενώ ο κ. Βαρουφάκης προεκλογικά είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα κακώς μπήκε σε ένα πρόγραμμα δανεισμού, τώρα και ο ίδιος ζητάει δάνειο από την Ευρώπη, κάνοντας έτσι σαφές ότι τελικά η τωρινή κυβέρνηση δεν πράττει κάτι διαφορετικό από την προηγούμενη.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση