Τα νέα μου

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταργεί την Ανεξάρτητη Αρχή καταπολέμησης διαφθοράς & την θέτει υπό Κυβερνητικό έλεγχο

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στο STAR και στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, ότι η γέφυρα ήταν ένα στρατηγικό λάθος με την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται σε μέσα σε ένα καθεστώς ασφυξίας. Ακόμα η Ελλάδα δεν έχει καταθέσει σχέδιο και η κυβέρνηση δεν έχει πετύχει κάτι καινούργιο.

Αντίθετα, βιάζεται να επιδεικνύει ένα "επιτυχημένο" έργο, γεγονός που αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ακόμα δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εγκρίσεις από την τρόικα, είναι ασαφές το μέλλον του ΦΠΑ, ενώ μάλιστα το κοινωνικό μέρισμα που μοιράζεται είναι μόνο το 40% αυτού που είχε μοιράσει τον προηγούμενο χρόνο η κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι υπάλληλοι της τρόικας θα έπρεπε οι ίδιοι να επισκεφτούν το εκάστοτε υπουργείο, και όχι ο δημόσιος υπαλληλος το ξενοδοχείο όπου διαμένουν. Είμαστε κράτος και το κράτος δέχεται στην έδρα του. Αυτή η κίνηση είναι προσβλητική, ενώ παράλληλα τίθεται και θέμα ασφαλείας ως προς τα απόρρητα έγγραφα που θα πρέπει να μεταφερθούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταργεί την Ανεξάρτητη Αρχή για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την βάζει υπό τον έλεγχο του Υπουργού Επικρατείας και του Μαξίμου. Αυτό είναι λάθος ηθικά και διοικητικά. Μέσω αυτής της Αρχής, πέρσι για πρώτη φορά επιστράφηκαν στα δημόσια ταμεία €34 εκ.. Η κυβέρνηση όμως δε θα καταφέρει όπως φαίνεται να συγκεντρώσει το ποσό των €2,9 δισ. που έθεσε ως στόχο.

Η συμφωνία της κυβέρνησης σε καμία περίπτωση δεν δίνει ανάσα στη χώρα, ίσα ίσα δημιουργεί περισσότερη αβεβαιότητα και αγωνία ως προς την χρηματοδότηση από το ELA.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση