Τα νέα μου

Οι λαθρομετανάστες έρχονται στην Ελλάδα γιατί ξέρουν ότι με τη νέα Κυβέρνηση δεν υπάρχει έλεγχος

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι με το mail Βαρουφάκη, η χώρα στοχεύει σε μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015, ενώ παράλληλα ζητούνται νέα μέτρα.

Η πραγματικότητα είναι ότι η ανθρωπιστική βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι μηδαμινή, ενώ η κοινωνία είναι στην ίδια δύσκολη κατάσταση με πέρσι και η οικονομία σε χειρότερη, καθώς συζητάται το ενδεχόμενο χρεωκοπίας.

Οι λαθρομετανάστες έρχονται στην Ελλάδα γιατί έχουν ακούσει ότι δεν υπάρχει έλεγχος στα σύνορα, δεν υπάρχουν πλέον κέντρα κράτησης και μπορούν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια.

Επιπλέον, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι με τις καταλήψεις και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, στέλνεται στην κοινωνία το λανθασμένο μήνυμα ότι θα ανεχτούμε φαινόμενα βίας, γεγονός που είναι επικίνδυνο για την δημοκρατία.

Η κυβέρνηση καλλιεργεί το μύθο της σκληρής διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη.

Αλλά δεν έχει καταφέρει να εκφράσει τι ζητάει, ενώ το μόνο που έχει πετύχει είναι να μη γίνει πολιτική διαπραγμάτευση, να μοιράσει σε ανθρωπιστική βοήθεια μόνο το 1/3 από αυτό που μοίρασε η προηγούμενη κυβέρνηση, να μετατρέψει σε ηθικό θέμα τις πολεμικές αποζημιώσεις και να δεχτεί την πλήρη αποπληρωμή του χρέους και τον υψηλό στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισμένος ανάμεσα σε αυτό που υποσχέθηκε προεκλογικά, και σε αυτό που τελικά πρέπει να κάνει.

Αν η χώρα μπει σε ανάπτυξη μέσω των ιδιωτικοποιήσεων δε θα χρειαστούν νέα μέτρα. Αντίθετα, αν μπει σε ύφεση, τα νέα μέτρα δε θα μπορούν να αποφευχθούν.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση