Τα νέα μου

Η Κυβέρνηση μας οδηγεί σε νέο μνημόνιο καθώς δεν έχει στρατηγική και σχέδιο

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στο ΣΚΑΪ και στους Γ. Ντσούνο και Χ. Κούτρα, ότι τελικά η Κυβέρνηση τηρεί μνημονιακή στάση, καθώς ο κ. Βαρουφάκης υπέγραψε το μνημόνιο, περιμένει τη δόση για να μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και η ΠΝΠ που πέρασε ήταν απαίτηση της τρόικα.

Τον Ιανουάριο η κυβέρνηση ζήτησε την 4μηνη παράταση. Από τότε έχουν περάσει ήδη οι δύο μήνες και ακόμα δεν έχει κάνει καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση. Φαίνεται ότι τελικά θα οδηγηθεί σε μία συμφωνία που θα είναι χειρότερη από εκείνη του Δεκεμβρίου, εξαιτίας του παγώματος της ρευστότητας και της αναξιοπιστίας της χώρας. Σε αυτή την περίπτωση είτε θα δεχτεί τη συμφωνία με μειωμένους μισθούς και συντάξεις, είτε θα οδηγηθεί σε διπλό νόμισμα.

Επιπλέον, τόνισε ότι παρά τα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ τους προηγούμενους μήνες, τελικά στα πέντε νομοσχέδια που έχει φέρει μέχρι σήμερα, τα δύο ήταν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).

Το γεγονός είναι ότι η χώρα ξεμένει από λεφτά. Η ΠΝΠ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει ότι τελικά δε θα υπάρχουν λεφτά τον Απρίλιο και τον Μάιο για μισθούς και συντάξεις.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε τον Ιανουάριο με εσωτερική στάση πληρωμών και χτες με εσωτερικό δανεισμό από το δημόσιο μέσω της ΠΝΠ για την πληρωμή των υποχρεώσεων του Απριλίου. Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιο θα είναι το επόμενο βήμα για το Μάιο και ποια θα είναι η πηγή χρηματοδότησης αυτή τη φορά;

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση