Τα νέα μου

Η Κυβέρνηση βάζει στη συζήτηση αρνητικές φωτογραφικές διατάξεις μόνο για τα νησιά

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στην Αντατροπή και στην τηλεόραση του MEGA, ότι η Ελλάδα κάνει μια σημαντική προσπάθεια να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή. Τα τελευταία 6 έτη έχει μειωθεί η παραοικονομία, δημιουργήθηκε η Εφορία Μεγάλου Πλούτου, γίνονται συνδυαστικοί έλεγχοι μεταξύ περιουσίας και εισοδήματος κλπ. Όμως το γεγονός οτι για πρώτη φορά η καταπολέμηση της διαφθοράς βρίσκεται στην αρμοδιότητα του Μαξίμου, αντί σε κάποια ανεξάρτητη εισαγγελική αρχή, είναι αρνητικό και λάθος για τη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στις προγραμματικές του δηλώσεις έκανε λόγο για €2,5 δισ. από φοροδιαφυγή μέχρι τον Ιούνιο. Παρόλα αυτά, το μόνο που έχει καταφέρει μέχρι στιγμής είναι να φέρει €1,8 εκ.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει πρώτον ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής δεν είναι η μόνη εναλλακτική για τη χώρα, ενώ μπορούν να γίνουν επενδύσεις, καλύτερη διαχείριση των δαπανών και μείωση των φορολογικών συντελεστών. Δεύτερον, η φοροδιαφυγή βρίσκεται στη βάση της ελληνικής οικονομίας και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας όταν η κυβέρνηση συζητάει την αύξηση των φορολογικών συντελεστών και την επιπλέον φορολόγηση μόνο στα νησιά, τη στιγμή που γίνεται προσπάθεια προστασίας της νησιωτικότητας και ενώ είναι γεγονός ότι δεν αποτελούν όλα τα νησιά πόλο έλξης τουριστών.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση