Τα νέα μου

Τι ακριβώς προβλέπει η απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στην ΝΕΡΙΤ, ότι για να βγει μια χωρα από την κρίση, πρέπει αναγκαστικά να κάνει και κάποιες θυσίες. Για να μπορέσει η Ελλάδα  να αποφύγει το δανεισμό, θα πρέπει να φέρει τα έσοδα και τα έξοδά της σε μία τάξη, ανεξάρτητα από τις διαπραγματεύσεις, τα μνημόνια και την τρόικα. Για να γίνει λοιπόν αυτό, θα υπάρξουν θυσίες και ενέργειες που πιθανώς θα ενοχλήσουν την κοινή γνώμη.

Και τελικά το 2014, η χώρα είχε καταφέρει να ανακάμψει για να βγει μέσα στο 2015 στις αγορές. Παρόλα αυτά όμως, με τους χειρισμούς της νέας κυβέρνησης κατευθυνόμαστε "πρόσω ολοταχώς" σε νέο πρόγραμμα.

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας μπορεί να συζητηθεί, αλλα όχι μέσω μιας εξεταστικής επιτροπής. Τον επόμενο μήνα προγραμματίζεται στη Βουλή η συνεδρίαση τριών εξεταστικών επιτροπών με παράλογο περιεχόμενο συζήτησης: Η πρώτη θα αφορά το γιατί μπήκαμε στο μνημόνιο (Εξεταστική Επιτροπή), η δεύτερη το γιατί δανειστήκαμε (Επιτροπή Θεσμών) και η τρίτη θα μελετάει την υπογραφή νέου μνημονίου (Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων)!

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η στρατηγική Βαρουφάκη ήταν ένα μεγάλο λάθος, καθώς τον Ιανουάριο δεν εκμεταλλεύτηκε την ισχυρή διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας, ώστε να επιτευχθεί η τελική συμφωνία, και τώρα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Επιπλέον, η κυβέρνηση λέει ψέμματα στον ελληνικό λαό, καθώς με την απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου γίνεται σαφές ότι δεν θα υπάρξει χρηματοδότηση πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, γίνεται αποδεκτό το μη κούρεμα του χρέους και τα νομοσχέδια της κυβέρνησης θα περνούν από τον έλεγχο της τρόικα.

Μετά από όλα αυτά, τίθεται το ερώτημα του αν η συμφωνία που θα έρθει το Μάιο θα είναι καλύτερη από εκείνη του e-mail Χαρδούβελη και ποιο είναι τελικά το κόστος για την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό, καθώς η τρόικα προβλέπει έλλειμα και όχι πλέονασμα για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 

Η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015

Το e-mail Χαρδούβελη

Το e-mail Βαρουφάκη

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

December 01, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021

Αναζήτηση