Τα νέα μου

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μνημονιακό κόμμα, που έχει υπογράψει μία συμφωνία και περιμένει τη δόση

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή της Άννας Μπουσδούκου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει αντικρουόμενες αντιλήψεις σχετικά με την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, την ίδια ώρα που ο κ. Βαρουφάκης ουσιαστικά, σε επίσημο έγγραφο του, παραδέχεται την ορθή διακυβέρνηση, τη βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης της χώρας και την ανάπτυξη κατά τα έτη 2013-2014.

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρησιμοποιήσει τα αποθέματα της χώρας για την αποπληρωμή των εξωτερικών υποχρεώσεων τους τελευταίους μήνες, χωρίς να υπάρχει αύξηση των δημοσίων εσόδων και χωρίς να έχει πάρει η χώρα κάποια δόση.

Ο κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι η ΝΔ σε καμία περίπτωση δε θα βάλει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή θέση της Ελλάδας.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε διότι υποστήριξε ότι έχει καλύτερο πρόγραμμα και αυτή τη στιγμή στελέχη της κυβέρνησης φέρουν την ευθύνη της διαπραγμάτευσης.

Όμως καθώς τα στελέχη αυτά λένε ότι αρνούνται να διαπραγματευτούν με την τρόικα, τίθεται το εξής ερώτημα: όλα τα θετικά που προκύπτουν για τη χώρα, ποιος τα μεταφέρει στην τρόικα; Ποιος εν τέλει διαπραγματεύεται τα όποια δίκαια αιτήματα της χώρας;

Με την επέκταση της 20ης Φεβρουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπογράψει το μνημόνιο. Όσο και να το αρνείται είναι ένα κόμμα μνημονιακό που περιμένει τη δόση για να μπορέσει να πληρώσει μισθούς, συντάξεις και τις λοιπές εσωτερικές υποχρεώσεις της χώρας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

December 01, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021

Αναζήτηση