Τα νέα μου

Μία κακή συμφωνία με τους εταίρους είναι καλύτερη από τη μη συμφωνία

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στο Mega και την εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου και της Ο. Τρέμη, Online Mega, ότι το πλεόνασμα φέτος θα ήταν εφικτό, μόνο αν υπήρχε ανάπτυξη, κάτι που δε διαφαίνεται στον ορίζοντα της ελληνικής οικονομίας. Η μείωση του  στόχου του πλεονάσματος έχει νόημα και οικονομικό αποτέλεσμα μόνο αν επιτευχθούν οι στόχοι για ανάπτυξη εντός του έτους (βάσει του προϋπολογισμού).

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, καθώς χρειάζονται δύο πράγματα: οικονομία και αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα, δύο πράγματα αντίθετα με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Το τέλος της λιτότητας μπορεί να έρθει μόνο με δουλειά. Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι αντίθετα με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και όπως υπογράφηκε στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, η χρηματοδότηση μπορεί να επέλθει μόνο μετά το τέλος της αξιολόγησης, όποτε και αν είναι αυτή, και όχι απαραίτητα στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Επικρατείας, θα έπρεπε να είχαν εισπραχθεί €2,5 δισ. από τη φοροδιαφυγή μέχρι τον Ιούνιο. Καθώς τα περιθώρια στενεύουν τελικά φαίνεται ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Ακόμα και το να δεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ σκληρά μέτρα είναι καλύτερο από το να μην υπάρξει καθόλου συμφωνία, καθώς δεν έχει καμία εναλλακτική για την οικονομία. Πρέπει όμως να γίνει σαφές ότι το πόσα θα χρειαστούν από το νέο πρόγραμμα δεν εξαρτάται από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, καθώς με ανάπτυξη απαιτείται λιγότερη χρηματοδότηση, ενώ με ύφεση περισσότερη.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση