Τα νέα μου

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Τρόικας έχουν την ίδια φιλοσοφία και ελάχιστες διαφορές

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι οι προτάσεις της Ελλάδας και της Ευρώπης μιλάνε πλέον στο ίδιο πλαίσιο. Πρόκειται για την ίδια μνημονιακή φιλοσοφία αλλά με διαφορά στα νούμερα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα είναι η ανεργία. Και το κρίσιμο ζήτημα της συμφωνίας είναι να μην αυξηθεί, μέσω μέτρων που θα πλήξουν τον ιδιωτικό τομέα. Και είναι σίγουρο ότι με την αύξησή της δε θα πάμε και σε τέταρτο μνημόνιο με νέο δημοσιονομικό κενό και μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα;

Επιστρέφουμε στο 2010 με ένα νέο μνημόνιο και τα λάθη του παρελθόντος που μας βάζουν σε ένα νέο κύκλο ύφεσης.

Η οικονομία έχει παγώσει και από ότι φαίνεται δεν έχουμε τελικά εναλλακτικές. Θα πρέπει να σταματήσουμε τα ψέμματα και να δίνουμε στον κόσμο φρούδες ελπίδες.

Αν σε αυτή την οικονομία δεν εκμεταλλευτούμε τον ιδιωτικό τομέα και δεν αρχίσουμε να παράγουμε, να έχουμε επενδύσεις και να μη τις διώχνουμε στο εξωτερικό, σύντομα θα δούμε ότι αυτά τα μέτρα δε φτάνουν. Κανένα χρέος δεν είναι βιώσιμο σε μία οικονομία που καταρρέει.

Έχουν γίνει ήδη δύο ρυθμίσεις χρέους και ήδη πληρώνουμε 70% λιγότερους τόκους από το 2009. Όμως εκτός από την Ε.Ε., δεν έχουμε άλλη στήριξη, όπως φάνηκε και από τις επαφές με άλλες εκτος Ε.Ε. χώρες.

Το χρέος δεν είναι το πιο σημαντικό. Το σημαντικότερο είναι να δουλέψει η ελληνική οικονομία.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

December 08, 2021
December 01, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021

Αναζήτηση