Τα νέα μου

Προτεραιότητα των επόμενων ημερών είναι μια καλή συμφωνία και όχι η αντιπολίτευση

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στην ΕΡΤ1 ότι το 50% των Ελλήνων ψήφισαν για τα μέτρα και το 40% για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Το μήνυμα όμως που δόθηκε ήταν ηχηρό. Ο κόσμος δε θέλει νέα υφεσιακά μέτρα λιτότητας, θέλει να ζήσει καλύτερα, αλλά εντός ευρωπαϊκού πλαισίου. Η ελπίδα όλων είναι να γίνει μια νέα συμφωνία, χωρίς υφεσιακά μέτρα, χωρίς νέους φόρους, με κούρεμα χρέους και χωρίς τα βάρη του μνημονίου.

Πρέπει να επικρατήσει η ενότητα. Το μεγάλο όμως ερώτημα είναι αν θα ήταν καλύτερα η συμφωνία να είχε έρθει από την Κυβέρνηση τον Ιανουάριο χωρίς το μεγάλο κόστος που έχει προκληθεί μέχρι στιγμής.

Όσον αφορά την ύπαρξη νομίσματος διαφορετικού από το ευρώ, αν η κυβέρνηση δεν κάνει συμφωνία, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ανοίξουν οι τράπεζες και να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, από το να εκδοθεί κάποια υποσχετική.

Είναι απαραίτητο τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αντιπολίτευση να δει το δικό της αφήγημα. Όμως για τις επόμενες ημέρες εθνική προτεραιότητα δεν είναι οι κινήσεις τις αντιπολίτευσης, αλλά μια καλή συμφωνία. Τώρα η αγωνία είναι για τον τόπο και τις κλειστές τράπεζες. Πρέπει η Κυβέρνηση να μας πει τι προτείνει.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

December 01, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021

Αναζήτηση