Τα νέα μου

Ο Πρωθυπουργός με το δημοψήφισμα πήρε μια ισχυρή εντολή αλλά και μια μεγάλη ευθύνη

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι ο Πρωθυπουργός με το δημοψήφισμα πήρε μια πολύ ισχυρή εντολή. Με αυτή την εντολή όμως έρχεται και μια πολύ μεγάλη ευθύνη. Έχει εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας με προτεραιότητες, αλλά και κόκκινες γραμμές. Το ανησυχητικό όμως είναι ότι μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει κάποιο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Ο κ. Σαμαράς με την παραίτηση του πήρε μια ιστορική απόφαση και όλοι αναγνωρίζουν την πράξη του και την προσφορά του. Άλλα είναι κρίσιμο αυτή τη στιγμή για την αντιπολίτευση να πει ένα νέο αφήγημα. Ένα νέο εθνικό αναπτυξιακό πλαίσιο που στηρίζεται στον ιδιωτικό τομέα και όχι στους ξένους. Στηρίζουμε όλοι τον Πρωθυπουργό και περιμένουμε μία μη υφεσιακή συμφωνία.

Όσον αφορά το άνοιγμα των τραπεζών, αυτό δεν προβλέπεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και αν επιτευχθεί συμφωνία. Ο κίνδυνος από τη μείωση της φερεγγυότητας των τραπεζών είναι υπαρκτός. Εάν από την άλλη δεν υπάρξει συμφωνία, αυτές δε θα ανοίξουν ποτέ σε ευρώ.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν προβλήματα στην παραγωγική βάση. Και αυτό γιατί σε όλη την αλυσίδα υπάρχουν εισαγωγές. Τα προϊόντα που παράγουμε δεν μπορούν να φτάσουν στον καταναλωτή γιατί υπάρχει έλλειψη σε άλλα που ολοκληρώνουν την παραγωγική διαδικασία. Αυτά είναι προβλήματα που μπορούν να λυθούν άμεσα από την κυβέρνηση.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση