Τα νέα μου

Η Κυβέρνηση μετά από 5 μήνες δεν έχει παρουσιάσει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γ. Παπαδάκη ότι μετά το δημοψήφισμα ο κ. Τσίπρας έχει πάρει μια ισχυρή λαϊκή εντολή. Αυτή τη στιγμή είναι ευθύνη όλων μας να βοηθήσουμε την κυβέρνηση να κάνει συμφωνία.

Όσον αφορά τη λειτουργία των τραπεζών, η Κυβέρνηση θα μπορούσε ακόμα και τώρα να επιτρέπει τις ενδοτραπεζικές συναλλαγές στο εσωτερικό, έτσι ώστε να διευκολύνεται η μεταφορά χρημάτων εντός της χώρας χωρίς όριο. Όσο οι συναλλαγές γίνονται εντός Ελλάδας, δεν δημιουργείται πρόβλημα στην φερεγγυότητα και τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος.

Μάλιστα από τη στιγμή που δεν έχουν παρουσιαστεί επεισόδια και δεν επικρατεί πανικός, η τραπεζική αργία θα μπορούσε να λήξει.

Η παρούσα Κυβέρνηση, σε αντίθεση με την προηγούμενη, δεν έχει δείξει ακόμα τις σκέψεις της πάνω σε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα. Έχει εκφράσει ότι δεν θέλει ιδιωτικοποιήσεις, μεγάλα έργα και ΣΔΙΤ, αλλά δεν έχει παρουσιάσει το τι θέλει να κάνει αναπτυξιακά. Έτσι προκύπτει θέμα βιωσιμότητας της οικονομίας, καθώς αν η οικονομία δεν παράγει, ακόμα και το χρέος να μειωθεί, δε θα μπορεί να υπάρξει βιώσιμη κοινωνική πολιτική και υψηλό βιοτικό επίπεδο.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση