Τα νέα μου

Δεν είναι δυνατόν να έχει πάντα άδικο η εκάστοτε Κυβέρνηση και δίκιο η εκάστοτε αντιπολίτευση

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στο STAR και την Π. Τσαπανίδου ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί δέχονται ότι πρέπει να αρχίσει πολιτική συζήτηση για το χρέος, ότι θα υπάρξουν υφεσιακά μέτρα και ότι είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Τον Ιανουάριο μια συμφωνία με καλύτερα μέτρα ήταν δεδομένη, μετά όμως από 5 μήνες και το λάθος του κ. Βαρουφάκη, αυτό δεν είναι πλέον εμφανές. Είναι πολύ κρίσιμο τώρα να υπάρξει συμφωνία, καθώς το αντίθετο αποτέλεσμα θα έπληττε μεγάλο ποσοστό των Ελληνων, και κυρίως τους ανέργους, τους φτωχούς, την υγεία και την παιδεία. Ο κόσμος περιμένει μια συμφωνία, περιμένουμε από την κυβέρνηση να το κάνει και όλοι θα είμαστε μαζί της.

Στην παρούσα φάση το ζητούμενο δεν είναι να ρίχονται οι ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. Κάθε κυβέρνηση παραλαμβάνει και παραδίδει τη χώρα σε ένα συγκεκριμένο σημείο, και κάθε φορά κρίνεται για αυτό, όπως θα κριθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι απαραίτητες οι διχαστικές λογικές.

Η οικονομία δεν είναι σε καλό δρόμο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ μεγάλη ευθύνη να πραγματοποιήσει μια συμφωνία και να διατηρήσει τη χώρα μέσα στην Ευρωζώνη.

Πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα να αλλάξουμε τον τρόπο που μιλάμε. Το να κατηγορούμε την προηγούμενη κυβέρνηση για τα λάθη στη χώρα είναι αυτό που μας κατέστρεψε. Κάθε κυβέρνηση πρέπει να κρίνεται για το έργο της ξεχωριστά. Το ερώτημα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα.

Ο πρωθυπουργός πλέον έχει απόλυτη γνώση των ευρωπαϊκών δεδομένων, των γεγονότων, απόλυτο έλεγχο της κατάστασης και τεράστια ιστορική δύναμη, αλλά και πρωτοφανή ιστορική ευθύνη να φέρει μια συμφωνία απέναντι στον ελληνικό λαό.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση