Τα νέα μου

Η καθυστέρηση της συμφωνίας κόστισε στους Έλληνες €13 δισ.

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στο Mega και την εκπομπή των Δ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα, ότι ως προς τη διαπραγμάτευση, η Κυβέρνηση κάνει το λάθος που έγινε το 2010. Θέλει να πάρει μόνο φορολογικά μέτρα και όχι να κάνει περικοπή δαπανών.

Μέχρι στιγμής η καθυστέρηση μιας συμφωνίας κόστισε στους Έλληνες πολίτες €13 δισ. και αυτό γιατί τον Ιανουάριο η χώρα χρειαζόταν μόλις €1,5 δισ., ενώ τώρα χρειάζεται €15 δισ. Η Κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει πάρει όλα όσα ήθελε και είναι υπεύθυνη για μια διαπραγμάτευση. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η οικονομία είναι σε ύφεση, οι τράπεζες έχουν κλείσει, το ΕΣΠΑ έχει σταματήσει, δεν έχει γίνει καμία νέα επένδυση, η αξιοπιστία της χώρας έχει μειωθεί, υπάρχουν προβλήματα στον τουρισμό και τις εξαγωγές, και όλα αυτά έγιναν μέσα σε 5 μήνες από το ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ενώ πριν 3 μήνες η Κυβέρνηση υποστήριζε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καραστροφική για την Ευρώπη, τώρα στην ουσία παραδέχεται ότι κάτι τέτοιο δε φαίνεται να ισχύει.

Ο Πρωθυπουργός ζητάει εξουσιοδότηση για να διαπραγματευτεί, ενώ στην ουσία αυτό είναι κάτι αυτονόητο. Μήπως τελικά αυτό γίνεται γιατί το ζήτησε ο Σόιμπλε; Μήπως κάνουμε το παιχνίδι του?

Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό, και από Δευτέρα θα κάνει έναν απολογισμό. Έναν απολογισμό που θα πρέπει να κάνει και η Κυβέρνηση, κυρίως ως προς τη ζημιά που έγινε στην αξιοπιστία της χώρας, καθώς κατέρρευσαν δύο μύθοι. Ο μύθος της χρηματοδότησης από άλλες χώρες εκτός Ε.Ε., αλλά και ο μύθος της κατάρρευσης της Ευρώπης σε περίπτωση που Ελλάδα έμενε εκτός ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε σημαντική εμπειρία αυτούς τους 5 μήνες, όμως εξαιτίας των λανθασμένων χειρισμών αυτή η συμφνωνία θα είναι 10 φορές βαρύτερη από ότι θα ήταν τον Ιανουάριο.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση