Τα νέα μου

Πρέπει να προστατέψουμε τον τουρισμό, τη ναυτιλία και τον αγροτικό τομέα

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στο STAR και την εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι θα αλλάξει τις αντικειμενικές αξίες και τον ΕΝΦΙΑ φέτος, αλλά τελικά τίποτα από τα δύο δε συνέβη.

Η Νέα Δημοκρατία λέει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να μειωθεί κατά 30% μέσα στα επόμενα χρόνια και η μείωση αυτή θα χρηματοδοτηθεί από τη θετική εξέλιξη της οικονομίας.

Η μεγάλη μας ιδεολογική διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η ΝΔ λέει ναι στον ιδιωτικό τομέα, ναι στις μεγάλες επενδύσεις και άρα ναι στη μείωση των φόρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη είναι υπέρ της διατήρησης ενός κρατικισμού, ο οποίος οδηγεί σε μεγάλες δαπάνες και άρα σίγουρα δεν μπορεί να μειώσει τους φόρους.

Το μνημόνιο βάζει κάποιους στόχους. Μπορεί να πάμε καλύτερα, μπορεί και χειρότερα. 7 μήνες μετά με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είδαμε έλλειμα αντί για πλεόνασμα. Εάν ο κόσμος ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ τότε το 2016 θα έχουμε επιπλέον μέτρα από το μνημόνιο. Εάν όμως επιλέξει τη ΝΔ, μπορούμε να πετύχουμε ταχύτερη ανάπτυξη της οικονομίας και άρα φορολογικές ελαφρύνσεις.

Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τη διενέργεια εκλογών, θα περίμενε κανείς να έχει πιο συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με την οικονομία της χώρας, όπως κάνει αντίθετα η ΝΔ. Για παράδειγμα, η ΝΔ κάνει λόγο για φορολογία των επιχειρήσεων στο 15%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τον συντελεστή από 26% στο 29%, καθώς δεν πιστεύει στον ιδιωτικό τομέα, ενώ παράλληλά πάγωσε το ΕΣΠΑ και έκλεισε τις τράπεζες!

Τα φορολικά βάρη για τους αγρότες δεν αλλάζουν. Η χώρα μας έχει τρεις τομείς με συγκριτικό πλεονέκτημα: τον τουρισμό, τη ναυτιλία και την πρωτογενή παραγωγή. Για τον τουρισμό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέγραψε φέτος καμία επιδότηση, στον αγροτικό τομέα πήγε να βάλει 26% φόρο στους αγρότες, ενώ στην ναυτιλία πρέπει να προστατευτούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας. Αν πληγούν αυτοί οι τομείς, δυστυχώς θα πάμε σε τέταρτο μνημόνιο και βαθιά ύφεση για χρόνια.

Τέλος, ως προς τις συντάξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που κατάφερε είναι να κόψει ένα μεγάλο μέρος αυτών, παρά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση