Τα νέα μου

Το ερώτημα είναι ποιες επενδύσεις είναι διατεθειμένος να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μειώσει την ανεργία

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή ΕΡΤ Focus ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον μετά από δύο εκλογές και ένα δημοψήφισμα καλείται να κυβερνήσει. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν με τις ιδεολογίες του μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. Η πραγματικότητα σχετικά με το μνημόνιο είναι ότι αυτό είναι τελικά ο μέσος δρόμος. Μπορεί να πάμε και καλύτερα, αλλά και χειροτερα και ο κόσμος να το πληρώσει με νέα μέτρα.

Οι βασικές αρχές που ακολουθήθηκαν παραδέχτηκαμε ότι τελικά ήταν σωστές, και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει τους στόχους που είχαν τεθεί και στο παρελθόν, με το τεράστιο όμως κόστος στην τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου. Φέτος αντί για ανάπτυξη, μιλάμε για ύφεση, ενώ η ανεργία αυξάνεται.

Η ΝΔ έχει αυτή τη στιγμή θέμα σύνδεσης με την κοινωνία. Βρέθηκε αντιμέτωπη με μια σκληρή λαϊκιστική αντιπολίτευση. Τώρα όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην πραγματικότητα, το ερώτημα είναι αν μπορεί να φέρει την ανάπτυξη, να μειώσει την ανεργία και να μειώσει τους φόρους. Για την ώρα, δυστυχώς η απάντηση είναι ότι μάλλον δεν μπορεί.

Το 2014 έκλεισε με θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Όμως το 2015 σταμάτησαν οι επενδύσεις, έκλεισαν οι τράπεζες και μειώθηκε η αξιοπιστία της χώρας.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι περνάμε δύσκολα. Το ερώτημα είναι ποιες πολιτικές μας πάνε καλύτερα και ποιες χειρότερα. Η πολιτική του 2012-2015 κατάφερε να πάρει τη χώρα από την ύφεση και να τη φέρει στην ανάπτυξη. Η πολιτική όμως του 2015 αντί για 2,5% ανάπτυξη έφερε τελικά 2,5% ύφεση.

Η προηγούμενη κυβέρνηση νομοθέτησε για τα κόκκινα δάνεια και ήταν έτοιμη και για τη νομοθέτηση των κόκκινων ιδιωτικών δανείων. Το θέμα των επισφαλειών δανείων έχει να κάνει όμως με τη πορεία της πραγματικής οικονομίας. Όταν η οικονομία μπει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τα κόκκινα δάνεια γίνονται εξυπηρετίσιμα και το αντίστροφο.

Το 2014 η πρόσβαση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές μέσω της έκδοσης ομολόγων, είχε αρχίσει να πετυχαίνει, στόχος ο οποίος έχει τεθεί και για το 2017. Όμως, η χώρα έχει χρηματοδοτικές ανάγκες και με την παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να βγει στις διεθνείς αγορές. Εγώ θέλω ως Έλληνας να πετύχουμε.

Η προηγούμενη κυβέρνηση κατάφερε να φέρει επενδύσεις και έργα στην Ελλάδα, όπως το Ελληνικό, τα αεροδρόμια, τα ΣΔΙΤ, κλπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν αντίθετος με όλα αυτά, τι προτίθεται να φέρει και αν δεν γίνουν οι μεγάλες επενδύσεις που θα δουλέψει ο κόσμος;

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

December 01, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021

Αναζήτηση