Τα νέα μου

Η ρητορική ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε, ο κ. Τσίπρας είναι πλέον ένας μνημονιακός Πρωθυπουργός

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στο Kontra TV και τον Αιμίλιο Λιάτσο ότι ο κ. Τσίπρας μετά τις προγραμματικές του είναι πλέον ένας καθαρά μνημονιακός Πρωθυπουργός. Η ρητορική του δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Το 2015 τελειώνει και πρέπει να δούμε τι παρέλαβε η κυβέρνηση και τι παραδίνει. Ύφεση αντί για ανάπτυξη, ανεργία, έλλειμα παρά την αύξηση των φόρων, τίποτα καινούργιο από τον Πρωθυπουργό. Αυτός είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός.

Ακόμα και ως προς το θέμα της διαφθοράς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επιδείξει κάποιο ιδιαίτερο έργο. Συγκεκριμένα, για τη λίστα Λαγκάρντ, είναι χαρακτηριστικό ότι το 2014 πραγματοποιήθηκαν 143 έλεγχοι από τους οποίους ολοκληρώθηκαν οι 95, ενώ με την παρούσα κυβέρνηση 80 από τους οποίους ολοκληρώθηκαν οι 38, δηλαδή μόλις το 1/3 συγκριτικά με το 2014!

Μόνο με τα capital controls, ο ελληνικό λαός έχασε €22 δισ., τεράστια διαφορά συγκριτικά με τα υπολογιζόμενα έσοδα από τη λίστα Λαγκάρντ, τα οποία ανέρχονται στα €80 εκ. Ακόμα και ο κ. Νικολούδης είχε δηλώσει στη Βουλή ότι μέχρι τον Ιούνιο θα εισπράξει €2,5 δισ. από τη φοροδιαφυγεί. Όμως στην πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ προσγειώθηκε στην πραγματικότητα.

Το 2015 είχαμε μηδενικό ΕΣΠΑ και επενδύσεις. Ήταν μια ολοκληρωτικά χαμένη χρονιά.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση