Τα νέα μου

Τίποτε καινούριο δεν έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ και τους Γ. Ντσούνο και Χ. Κούτρα, ότι όταν μιλάμε για διαφθορά πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι φέτος έχουν ολοκληρωθεί από το ΣΥΡΙΖΑ μόνο το 1/3 των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ, συγκριτικά με την προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα καινούργιο για την καταπολέμησή της.

Ως προς την αναπτυξη της χώρας, είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος είχαμε μηδενική απόρρόφηση ΕΣΠΑ, μάλιστα στον Αναπτυξιακό νόμο είχαμε το 2014 €2,4 δισ. για έργα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ φέτος €0.

Οι επιπτώσεις της οικονομίας, θετικές ή αρνητικές, για να γίνουν αισθητές από το μέσο πολίτη πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 2 έτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει μία βιαστική συμφωνία ανάγκης, την οποία η ΝΔ ψήφισε για να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουν απομείνει για να πάμε καλύτερα. Το ερώτημα είναι αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να φέρει την ανάπτυξη ή αν θα μας βάλει σε νέο μνημόνιο. Και αυτό γιατί, το παρόν μνημόνιο αποτελεί ένα μέσο δρόμο. Είτε θα έχουμε μεγάλη ανάπτυξη και άρα θα μειώσουμε φόρους, είτε μεγάλη ύφεση και θα χρειαστούν νέα μέτρα.

Σε περίπτωση κουρέματος του χρέους, ο κ. Μηταράκης τονίζει ότι αυτό δεν θα άλλαζε σε τίποτα την καθημερινότητα των Ελλήνων. Το μόνο που αλλάζει είναι σε βάθος 10ετίας οι προοπτικές χρηματοδότησης της χώρας, χωρίς αλλαγές στους φόρους, την ύφεση και την ανεργία.

Σε γενικές γραμμές, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να έχουμε φέτος 5% ύφεση και €22 δισ. απώλειες από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και γι΄αυτό χρειαστήκαμε νέα μέτρα. Μέτρα που διαφορετικά δε θα χρειαζόταν να πάρουμε.

Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που μπορεί να έχει μια θεσμική αλλαγή στην ηγεσία της. Έχει ένα μεγάλο προεκλογικό χρονικό διάστημα και τέσσερις αξιόλογους υποψήφιους.

Ο κ. Τζιτζικώστας όμως είναι εκείνος που μπορεί να ξαναμιλήσει στους νέους ανθρώπους και να ξανασυνδέσει την παράταξη με την κοινωνία.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση