Τα νέα μου

Μία σημαντική διαφορά στις Ευρωεκλογές και καμία Περιφέρεια στον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι στόχοι μας.

Συνέντευξη Ν. Μηταράκη στο Kontra Channel

Ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, βρέθηκε στο κανάλι ΚΟΝΤΡΑ και την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», και ανέλυσε ζητήματα της επικαιρότητας, όπως το ασφαλιστικό, την υπόθεση ΝΟVARTIS κλπ.

«Η τραγωδία στο Μάτι και στη Μάνδρα βαραίνει συνολικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

Για την απώλεια των 125 συνανθρώπων μας στην τραγωδία στο Μάτι και στη Μάνδρα, δε φταίει μόνο η κα. Δούρου, φταίει ολόκληρη η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που δεν έχουν κάνει σχεδόν τίποτε για την πολιτική προστασία, ούτε πριν ούτε μετά τα γεγονότα. Τίποτε δεν δείχνει πως με την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι . Η θέση μας είναι πως θα πρέπει να υπάρχει ένα οργανωμένο σύστημα πολιτικής προστασίας, το οποίο σήμερα δεν υπάρχει.

«Ο ανάλγητος νόμος Κατρούγκαλου και η δρακόντεια ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια»  

Σχετικά με τις συντάξεις χηρείας, έγινε επιτέλους φανερό στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πόσο ανάλγητος ήταν ο Νόμος Κατρούγκαλου. Όλες αυτές οι ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας δεν προϋπήρχαν, αλλά ήταν εφεύρημα του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος έθεσε τα όρια ηλικίας και έριξε τη σύνταξη χηρείας.

Η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια ήταν τελικά όντως δρακόντεια και πολύ υποδεέστερη, σε σχέση με την προστασία που προϋπήρχε. Όσον αφορά τις 120 δόσεις από την άλλη, εδώ και μήνες δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη. Η δική μας θέση, είναι πως θα πρέπει να υπάρξει μια συνολική λύση, που θα συμπεριλάβει τα δάνεια και τις οφειλές συνολικά και όχι αποσπασματικά. Η μόνη λύση είναι το οργανωμένο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα της «ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ» που προτείνει ο Κ. Μητσοτάκης.

«Το ασφαλιστικό σύστημα ήταν βιώσιμο το 2014 βάσει της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.»

/p>

Το ασφαλιστικό σύστημα ήταν βιώσιμο το 2014 βάσει της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Με το νόμο Κατρούγκαλου είχαμε μείωση των συντάξεων κατά 30%. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το νέο ασφαλιστικό, είναι απολύτως μετρημένη, βιώσιμη και ισορροπημένη.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει στις επενδύσεις και στον ιδιωτικό τομέα»

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει στις επενδύσεις και στον ιδιωτικό τομέα, για αυτό τον λόγο δεν κατάφερε και να υλοποιήσει μεγάλα έργα της προηγούμενης περιόδου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Ελληνικού, το οποίο ενώ υπεγράφη το 2014, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα η παραμικρή πρόοδος. Το 2018 είμαστε στο μισό της Ευρώπης, στη δημιουργία Πάγιου Κεφαλαίου, καθώς βρισκόμαστε στο 11% σε σχέση με το 20%, γεγονός που μας καθιστά και πάλι ουραγούς της Ευρώπης.

Πρέπει να θυμηθούμε πως την περίοδο 2012-2015 ήρθαν 4 επενδύσεις άνω του 1 δισεκατομμυρίου. Ευρώ η κάθε μία στην Ελλάδα: το. Ελληνικό, ο αγωγός TAP, η ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank και τα Περιφερειακά Αεροδρόμια. Τι αντίστοιχο έφερε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια;

«Τα οξύμωρα της υπόθεσης ΝΟVARTIS»

Ο Ν. Μηταράκης, ανέφερε χαρακτηριστικά στην περίπτωση του σκανδάλου της NOVARTIS, πως έχει βρεθεί στην Προανακριτική Επιτροπή της NOVARTIS, καθώς και στην Εξεταστική Επιτροπή της Υγείας, και έχει γνώση του συνόλου της δικογραφίας. Πράγματι η δικογραφία έχει κάποιους προστατευόμενους μάρτυρες, κανένας από τους οποίους δεν έχει δηλώσει πως έχει βρεθεί ο ίδιος μπροστά στα γεγονότα.

Είναι οξύμωρο ότι η Εισαγγελία δέχεται ότι για 4 άτομα οι καταθέσεις των μαρτύρων δεν είναι αξιόπιστες, ενώ οι ίδιοι μάρτυρες είναι αξιόπιστοι ως προς ένα άτομο! Οξύμωρη επίσης είναι και η διαδικασία που ακολουθείται, όσον αφορά το θεσμικό κομμάτι της.

Η κυβέρνηση δεν επιδίωξε κανέναν ουσιαστικό διάλογο, αλλά αντιθέτως ήθελε να περάσουν δέκα μήνες, ώστε κάθε εβδομάδα να υπάρχουν διαρροές στις εφημερίδες, προκειμένου να διαιωνίζουν ένα πολιτικό παιχνίδι. Η κυβέρνηση επιπλέον, δεν εξήγησε ποτέ, ποιο είναι το σκάνδαλο Novartis. Με έντονο διχαστικό λόγο, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε κάθε δυνατότητα συνεννόησης και συνεργασίας σε πολιτικό επίπεδο.

Το Σύνταγμα είναι σαφές. Τα αδικήματα που γίνονται κατά την άσκηση των καθηκόντων ενός Υπουργού, όπως η απιστία ή η δωροδοκία, εξετάζονται από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Η υπόθεση βάσει αυτού, θα έπρεπε να εξεταστεί από την προανακριτική Επιτροπή και να πάει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει μια διαφορετική άποψη, και κατέθεσε στη συζήτηση για την τροποποίηση του Συντάγματος, διατάξεις, προκειμένου το τελευταίο, να ερμηνευτεί διαφορετικά. Αυτό το γεγονός, καταδεικνύει και την ορθότητα της παλιάς νομολογίας.

Όσον αφορά την υπόθεση Λοβέρδου, ο οποίος κατηγορήθηκε πως έβαλε αμέσως ένα φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας στη λίστα, προκύπτει το εξής ερώτημα: Αν σήμερα ερχόταν ένα φάρμακο για τον καρκίνο, δε θα το βάζαμε ταχύτατα στο σύστημα Υγείας;

Εν συνεχεία, τονίστηκε από τον Ν. Μηταράκη, πως από το 2009 μέχρι σήμερα, οι τιμές των φαρμάκων αυξήθηκαν μόνο επί ΣΥΡΙΖΑ, βάσει νόμου του κ. Ξανθού που πέρασε πριν από λίγες ημέρες.

«Τα πόθεν έσχες 2015-2018 των βουλευτών θα παραμείνουν στην αφάνεια μέχρι τις εκλογές…»

Επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, τα πόθεν έσχες 2015-2018 των βουλευτών, δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα και με τη βουλευτική τροπολογία που έφεραν τις προηγούμενες ημέρες, μέχρι να έρθει ο νέος κανονισμός που έχει προθεσμία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, το πιθανότερο είναι πως τα πόθεν έσχες των βουλευτών, δεν θα έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι τις επόμενες εκλογές…

«Όταν απαξιώνουμε συνολικά την πολιτική και τους πολιτικούς, τότε οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι ακραίοι.»

Μία σημαντική διαφορά στις Ευρωεκλογές και καμία Περιφέρεια στον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι στόχοι μας. Ο κόσμος θα θυμάται τον ΣΥΡΙΖΑ για τα μεγάλα ψέματά του, την κωλοτούμπα του 2015, τη Συμφωνία των Πρεσπών, τη ζημιά στο Μεταναστευτικό & τον εξαιρετικά διχαστικό λόγο. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φεύγει. Ο κόσμος δείχνει ότι το έχει αποφασίσει.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση