Τα νέα μου

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες για τα νέα σκληρά μέτρα που θα αναγκαστεί να πάρει

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στο Kontra TV και την εκπομπή του Π. Παναγιωτόπουλου ότι η κυβέρνηση τελικά δεν έχει να προτείνει μία εναλλακτική λύση από το μνημόνιο, συνεχίζοντας με την ίδια λογική που ακολουθούταν τόσα χρόνια.

Η μέχρι τώρα πρόταση της κυβέρνησης είναι άκρως μνημονική και προτείνει αύξηση της φορολογίας, κάνοντας το ίδιο λάθος με το 2010. Είναι στην ουσία χειρότερη από αυτή που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση το Δεκέμβριο, γιατί πρώτον διαπραγματευόμαστε αναποτελεσματικά και δεύτερον γιατί ήταν αποδεκτό ότι υπό άλλες συνθήκες η ελληνική οικονομία θα ήταν τώρα σε ανάπτυξη με πρωτογενές πλεόνασμα που θα οφειλόταν όχι σε νέα μέτρα, αλλά στην φυσική εξέλιξη της οικονομίας.

Καθώς λοιπόν τίποτα από αυτά δεν έχει συμβεί, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες καθώς είναι αναγκασμένη να πάρει σκληρότερα μέτρα από το Δεκέμβριο του 2014.

Παρά τις άκαρπες προσπάθειες δανεισμού από άλλες χώρες, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάζεται να επιστρέψει στους ίδιους δανειστές και να δεχτεί σκληρά δημοσιονομικά, ασφαλιστικά και εργασιακά μέτρα που θα μας οδηγήσουν σε 3 καινούργια χρόνια μνημονίου. Και μάλιστα, οι αγορές δεν προτίθενται να δανείσουν σε μια χώρα που δε δέχεται τις ιδιωτικοποιήσεις και τις επενδύσεις και υποστηρίζει την επαναπρόσληψη προσωπικού στο δημόσιο τομέα.

Μάλιστα είναι γεγονός ότι όσο η οικονομία δεν παράγει, μειώνει τον εθνικό πλούτο και οδηγούμαστε στην περικοπή μισθών και συντάξεων.

Η ιδεολογία του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας, θα είχε σωστή εφαρμογή σε μία χώρα με γεωργική οικονομία, με γη της οποία η εκμετάλλευση γίνεται από τους λίγους. Όμως η Ελλάδα έχει μια οικονομία που εισάγει και άρα χρειάζεται συνάλλαγμα. Συνεπώς, το συγκεκριμένο μοντέλο δε μπορεί να λειτουργήσει.

Η χώρα χρειάζεται κεφάλαιο για το χρέος και κεφάλαιο για την ανάπτυξη. Όσον αφορά το πρώτο αφορούσε και τόκους οι οποίοι όμως έχουν μειωθεί κατά 60%, ενώ όσο αφορά το δεύτερο η Ελλάδα δεν συμμετέχει.

Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι η ανεργία. Και αυξήθηκε γιατί οι επενδύσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν ακυρώθηκαν, παγώνοντας την ανάπτυξη. Για παράδειγμα, οι επενδύσεις σε αεροδρόμια που είχαν προγραμματιστεί θα έφερναν φέτος στο ταμείο €1,4 δισ. Υπάρχουν αναπτυξιακά σχέδια αλλά για να γίνουν πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να κυνηγήσουμε επενδύσεις.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση