Τα νέα μου

Μηταράκης για ΝΔ: Όσοι ευαγγελίζονται την ενότητα, πρέπει να την υπερασπίζονται στην πράξη

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Πρωινή Γραμμή» με τους Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου, για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας:

«Τα μείζονα θέματα για τη χώρα δεν είναι τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό το δώρο στον κ. Τσίπρα που φέρνει προς ψήφιση την πιο μεγάλη φοροκαταιγίδα και την περικοπή των συντάξεων. Είμαστε θεσμικά υπεύθυνοι ως αξιωματική αντιπολίτευση να μην κάνουμε τέτοιο δώρο…

Όσοι ευαγγελίζονται την ενότητα του κόμματος πρέπει να την υπερασπίζονται και στην πράξη. Σκηνές σαν τις χθεσινές δυστυχώς πληγώνουν όλους τους Νεοδημοκράτες ανεξαρτήτως από την όποια άποψη μπορεί να έχει ο καθένας για εσωκομματική μάχη.

Υποθέτω ότι και τα 17 μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) έχουν κάνει την προσωπική τους επιλογή για τον αρχηγό της ΝΔ. Κανένα μέλος της δεν έχει κάνει κάποια δημόσια τοποθέτηση. Επίσης, ο κάθε υποψήφιος έχει τον δικό του εκπρόσωπο στην επιτροπή και ήδη είχαν συμφωνηθεί τα βασικά χαρακτηριστικά της εκλογής: για τις κάλπες, τα εκλογικά κέντρα και το αντίτιμο. Και το κυριότερο είναι ότι η ΚΕΦΕ δεν υποκαθιστά το κόμμα. Για παράδειγμα οι προμήθειες δεν αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ.

Με αυτά τα δεδομένα, δυσκολεύομαι να καταλάβω την αντίδραση του Προέδρου και δεν θέλω να τη σχολιάσω καθώς αυτή τη στιγμή είναι υποχρέωση όλων των βουλευτών να προασπίσουμε την ενότητα του κόμματος. Θεωρώ επίσης, ότι αυτή είναι και η ευθύνη όλων των υποψηφίων που θα είναι παρόντες στην Κοινοβουλευτική ομάδα. Οφείλουν με τις τοποθετήσεις που θα κάνουν να προασπίσουν την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας και να γυρίσουν την πλάτη στην εσωστρέφεια.

Θα ήταν μεγάλο λάθος να συζητήσουμε το ενδεχόμενο αναβολής της διαδικασίας. Πλέον έχουμε μπει ήδη σε προεκλογική διαδικασία και μετράμε μέρες μέχρι τις εκλογές. Οτιδήποτε αντιστρέψει  αυτό που έχει ήδη συμφωνηθεί, θα πολλαπλασιάσει τα εσωκομματικά προβλήματα».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση