Τα νέα μου

Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον σήμερα επιθυμεί την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με ιδιωτικά κεφάλαια

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στην ΕΡΤ1 ότι λόγω των προσφύγων δημιουργείται μια πίεση στα νησιά, την οποία δεν μπορούν να αντέξουν.

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να χτίσει το δικό της success story μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με ιδιωτικά κεφάλαια. Κίνηση που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατακρίνει όταν αυτό έγινε από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Μόνο που τώρα συντελείται η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή απώλεια, της τάξεως των €20 δισ. για τη δημόσια περιουσία. Πλέον το δημόσιο είναι ο ιδιοκτήτης των ελληνικών τραπεζών, και μετά την κατάρρευση του συστήματος λόγω των capital controls, καλείται να βρει νέα χρήματα για να καλύψει τις ανάγκες του.

Είναι σωστό την ανακεφαλαίωση των τραπεζών να μην την επωμιστεί ο ελληνικός λαός, αλλά οι ιδιώτες. Πρόκεται για την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής απώλεια δημόσιας περιουσίας, κατά την οποία δεν αυξάνει το δημόσιο χρέος, αλλά το δημόσιο χάνει χρήματα. Ως προς τις καταθέσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι απομάκρυνε τον κίνδυνο, τον οποίο όμως ο ίδιος είχε δημιουργήσει. Τέλος, για τα κόκκινα δάνεια, εδώ και 9 μήνες η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει κάτι και ο κόσμος έχει μείνει ακάλυπτος, περιμένοντας λύσεις.

Είναι γεγονός ότι πήραμε περισσότερα μέτρα από όσα χρειαζόμασταν το τέλος του 2014, μέτρα τα οποία είχε καταφέρει σταδιακά η Κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω αποτελεσματικών διαπραγματεύσεων, να ορίσει σε λιγότερο από €1 δισ.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση