Τα νέα μου

Ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και ναυτικοί πλήττονται περισσότερο από το νέο ασφαλιστικό

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στο Mega και την εκπομπή των Δ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα, ότι αν δεν είχαν κλείσει οι τράπεζες και δεν είχαν παγώσει οι επενδύσεις, το 2015 θα είχαμε 3% ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί κατάργηση του μνημόνιου και τώρα όχι μόνο παίρνουμε νέα μέτρα, αλλά φαίνεται και από τον προϋπολογισμό οτι οδηγούμαστε σε μείωση συντάξεων. Και η ελληνική οικονομία μπαίνει σε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο για την αύξηση των επενδύσεων.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να πει την αλήθεια. Η διάταξη σύμφωνα με την οποία δεν επηρεάζονται κάποιες συντάξεις αποτελεί απλά μια μεταβατική περίοδο που θα σκάσει σαν βόμβα το 2018, πιθανώς με μια καινούργια κυβέρνηση.

Αν δεν αποφασίσει επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ ποιο είναι το μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας που χρειάζεται η χώρα, το ασφαλιστικό θα πολλαπλασιάζει τα προβλήματα του. Τον Αύγουστο η Κυβέρνηση υποστήριζε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μείωση των συντάξεων. Αλλά τώρα, χωρίς πρόγραμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δώσει καμία προοπτική στην ελληνική οικονομία, στηριζόμενος στα θετικά αποτελέσματα των ενεργειών την προηγούμενης κυβέρνησης. Μάλιστα, έρχεται ιδιαίτερα να χτυπήσει ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ναυτικούς. Έτσι καταργείται η ελπίδα της οικονομίας.

Όσον αφορά τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, είναι σημαντικό η παράταξη να είναι ενωμένη έτσι ώστε να ασκήσει δυνατή αντιπολίτευση απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση