Τα νέα μου

Το πρόβλημα του ασφαλιστικού είναι απόρροια του μνημονίου του κ. Τσίπρα

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή ΕΡΤ Focus ότι η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Μητσοτάκη ήταν πολύ σημαντική, καθώς κατά τη διάρκειά της ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να θίξει τα βασικά ζητήματα της ύφεσης, της απώλειας των επενδύσεων και της κομματικής διάβρωσης του Κράτους και των Θεσμών.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει σαφές ότι για κάθε νομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση, η ΝΔ θα κάνει μια δομημένη αντιπρόταση, χωρίς να λέει ναι ή οχι σε όλα.

Ως προς το ασφαλιστικό, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η βασική παράμετρος του ασφαλιστικού προβλήματος είναι απόρροια του οικονομικού μοντέλου της χώρας. Το μνημόνιο του κ. Τσίπρα αντιγράφει τα λάθη του μνημονίου του κ. Παπανδρέου, καθώς στηρίζεται στους φόρους και όχι στη μείωση των δαπανών και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Η κοινωνία είναι αυτή που πληρώνει τους λάθος χειρισμούς της Κυβέρνησης. Συνεπώς, μια υπεύθυνη Κυβέρνηση δεν είναι αυτή που υποχωρεί αλλά εκείνη που ξέρει τι θέλει να κάνει.

Η Ελλάδα βρέθηκε το 2010 σε μια πρωτοφανή κρίση και καταφέραμε το 2013 και το 2014 να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και θετικό ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας. Το 2015 όμως είχαμε ύφεση χάνοντας στην ουσία €14 δισ. για την τριετία 2015-2017. Για να αντιμετωπιστεί λοιπόν το πρόβλημα του ασφαλιστικού θα πρέπει να αλλάξει η Κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Δεκέμβριο του 2014 έχει λήξει ο Αναπτυξιακός Νόμος, και παρά τις διαβεβαιώσεις της, τον Ιανουάριο του 2015, η Κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει ακόμα να παρουσιάσει καινούργιο, φέρνοντας έτσι λοιπόν τις επενδύσεις για το 2015 στα €0. Εάν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάρει μέτρα για την επαναλειτουργία της ελληνικής οικονομίας, όλες οι συζητήσεις θα έχουν αρνητικό αποτέλεσμα.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση