Τα νέα μου

Σωστή αντιπολίτευση δε σημαίνει ότι όλες οι προτάσεις να είναι αρεστές σε όλους

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στο Kontra Channel ότι ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε έναν νέο τρόπο σκέψης στη Βουλή και τόνισε τη σωστή συνεισφορά της ΝΔ ως προς τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού, επισημαίνοντας ότι βάσει μελέτης, το 2014 αυτό ήταν εξασφαλισμένο μέχρι το 2060. Αν η Ελλάδα είχε ακολουθήσει το 2015 την πορεία που όλοι οι διεθνείς οργανισμοί ανάμεναν, δεν θα υπήρχε πλέον αυτό το ζήτημα.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης πρέβη σε προτάσεις, όπως η ρήτρα μηδενικού ελλείματος στις επικουρικές συντάξεις και ο συμψηφισμός των οφειλών προς και από τους αγρότες για τον τελευταίο χρόνο των επιδοτήσεων για τη στήριξη του ΟΓΑ. Αυτά μπορεί να μην είναι μέτρα αρεστά σε όλους, αλλά είναι καιρός να γίνει ένα βήμα μπρος προς μια διαφορετική αντιπολίτευση.

Μόνο σε μία οικονομία που αναπτύσσεται μπορούμε να έχουμε βιώσιμη κοινωνική πολιτική. Και αυτό είναι κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να κάνει το 2015 με την επιστροφή στην ύφεση. Μάλιστα αυξάνοντας τη φορολογίας και διώχνοντας τις επενδύσεις είναι σαφές ότι δε βγαίνουμε από την κρίση.

Εξαιτίας του δυσμενούς δημογραφικού προφίλ της Ελλάδας, η σχέση εργαζόμενου - συνταξιούχου έγινε 1,4 προς 1, ενώ παλιότερα ήταν 4 προς 1. Αυτό δημιούργησε στην ανάγκη μείωσης των συντάξεων και ενοποίησης των ταμείων.

Η πολιτική που ακολουθεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διαχωρισμός κύριας σύνταξης και προσωπικής διαφοράς με σκοπό να μη μειώσει τις κύριες συντάξεις μόνο μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Η Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη με μία αρνητική δυναμική προερχόμενη από την Ευρώπη, η οποία έχει να κάνει με την οικονομία και το μεταναστευτικό. Η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προσεκτική, καθώς μέσω αυτών των ζητημάτων τίθεται αφ' ενός για κάποιους η παραμονή της χώρας στην Ε.Ε., αφ' ετέρου η μονιμοποίηση των μεταναστών που έχουν ήδη εισέλθει στη χώρα.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση