Τα νέα μου

Οι πολίτες της Χίου επιβαρύνονται για το hot spot €500.000 χωρίς χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στην ΕΡΤ1 ότι επειδή η πορεία ανάπτυξης της οικονομίας δεν ήταν η αναμενόμενη, λόγω των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, προέκυψε στο ασφαλιστικό ένα κενό της τάξεως του €1,8 δισ., επιπλέον του προβλήματος της ανεργίας που αναμένεται να αυξηθεί για τα έτη 2015-2017. Η Κυβέρνηση πλέον καλείται να λύσει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε. Όμως όπως φαίνεται υπάρχει μια δυσαρμονία μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας, με την πρώτη να μην έχει ακόμα μια κοστολογημένη πρόταση.

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η ΝΔ δε θέλει να εκμεταλλευτεί την πολιτική κρίση για να κάνει φτηνή αντιπολίτευση. Ο ίδιος μάλιστα είναι υπέρ των κινητοποιήσεων των αγροτών απέναντι στο ασφαλιστικό όταν αυτές δεν παρεμποδίζουν τη σωστή λειτουργία των υπολοίπων επαγγελματιών. Σε αντίθεση με άλλες αντιπολιτεύσεις, η ΝΔ εκφράζει ένα λόγο ρεαλιστικό, χωρίς λαϊκισμούς, με προτάσεις ανάλογες με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Η χώρα έγινε το 2015 ο κεντρικός διάδρομος προσφυγικών αλλά και μεταναστευτικών ροών, με τους πρόσφυγες να είναι η μισοί από αυτούς που εισέρχονται στην Ελλάδα. Αυτό είναι πρόβλημα που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε. Συγκεκριμένα, στη Χίο, οι μετανάστες αυξήθηκαν κατά 100.000 χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές διαχείρισης και φιλοξενίας, καθώς αυτές είχαν κλείσει νωρίτερα από το ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα δεν έχει οριστεί ένας συντονιστής ανά νησί, ώστε να δοθεί μία ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα. Μάλιστα οι ίδιοι οι κάτοικοι της Χίου επιχειρούν να λύσουν τα προβλήματα της περιοχής, αντί να το κάνει η πολιτεία.

Αυτή τη στιγμή η χώρα μας κινδυνεύει να εμφανίζεται ως ο αδύναμος κρίκος και ως προς την Ευρωζώνη και ως προς τη ζώνη Σένγκεν και η Κυβέρνηση φαίνεται να μην ξέρει πως να το διαχειριστεί.

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει νέα συμφέροντα προβάλλοντας τις τηλεοπτικές άδειες ως ένα σπάνιο αγαθό, ενθαρρύνοντας έτσι τη διαπλοκή. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει το ΕΣΡ να θέσει ποιοτικούς κανόνες για όλα τα κανάλια, ώστε να υπάρχει φορολογικό έσοδο για το κράτος και να μην υπάρχει όριο στον αριθμό των καναλιών.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση