Τα νέα μου

Ο κ. Μουζάλας δεν έχει κανένα σχέδιο για το μεταναστευτικό, θα πρέπει να παραιτηθεί

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στο Mega και την εκπομπή "Mega Σαββατοκύριακο" ότι στη νέα συμφωνία υπάρχουν πολλά σημεία που δημιουργούν αβεβαιότητα, καθώς ακόμα οι άλλες χώρες της Ευρώπης δεν είναι έτοιμες να δεχθούν τους πρόσφυγες, ενώ τα αιτήματα επανεισδοχής της Ελλάδας θα μελετώνται από την Τουρκία, ακόμα και αν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δηλώσουν έτοιμες τελικά.

Τελικά ο κίνδυνος να αναγκαστεί η Ελλάδα να κρατήσει χιλιάδες πρόσφυγες είναι πλέον επιβεβαιωμένος, και όλοι οι φόβοι για τα βασικά ζητήματα της χώρας (οικονομικό, μεταναστευτικό, εθνικά θέματα) βγήκαν αληθινοί.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν πρόκρινε τη βία. Αυτό που τονίζεται είναι ότι η Ειδομένη είναι ένας τόπος επικύνδυνος για τους ίδιους τους πρόσφυγες που ζουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες. Δεν υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια από πλευράς της Κυβέρνησης να τους βοηθήσει να μεταβούν σε άλλα σημεία, ενώ είναι προφανές ότι χρειάζεται σωστή ενημέρωση των προσφύγων και φύλαξη των χώρων.

Πρώτον, η Χίος έχει ζητήσει από τον Οκτώβριο από τον κ. Μουζάλα να υπάρξει ένας συντονιστής χωρίς ακόμα να έχει προβεί σε καμία κίνηση και χωρίς να έχει κανένα σχέδιο για το μεταναστευτικό. Δεύτερον, ο κ. Μουζάλας έκανε ένα λάθος με την ονομασία των Σκοπίων, το οποίο μελλοντικά μπορεί να επαναφέρει σχετικά εθνικά ζητήματα. Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Μουζάλας θα πρέπει να παραιτηθεί.

Η ΝΔ από την πλευρά της δεν είναι επιθυμητό να κάνει πρόταση μομφής προς τον κ. Μουζάλα σε περίπτωση μη παραίτησης, διότι παρά τις δηλώσεις του κ. Καμμένου περί στήριξης της πρότασης μομφής, είναι φανερό ότι στο τέλος  θα προβεί σε στήριξη του Υπουργού.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση