Τα νέα μου

Ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει μόνο τα αρνητικά μέτρα της μνημονιακής πολιτικής

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στην ΟΝΝΕΔ, δήλωσε στην ΕΡΤ1 ότι η ΝΔ φαίνεται μετά την εκλογή του νέου Προέδρου να είναι μία μεγάλη πολιτική δύναμη.

Όπως σε κάθε κόμμα, έτσι και στη ΝΔ έχουν υπάρξει μηχανισμοί, για τους οποίους όμως ο κ. Μητσοτάκης είναι έτοιμος να προχωρήσει με θάρρος στην κατάργησή τους, κάνοντας τη ΝΔ ένα σύγχρονο κόμμα, σκοπός του οποίου είναι να φέρει κοντά του την κοινωνία. Η ίδια η ηγεσία μάλιστα προέρχεται από τα ίδια τα μέλη του κόμματος και όχι από πολιτικούς μηχανισμούς.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη τον Ιανουάριο του 2015 για να ασκήσει μία διαφορετική πολιτική, αλλά τελικά δεν κάνει κάτι διαφορετικό από την προηγούμενη Κυβέρνηση, κρατώντας μόνο τα αρνητικά της μνημονιακής πολιτικής (μέτρα λιτότητας), χωρίς να ασκεί παράλληλα πολιτική φιλική στις επενδύσεις για να προσελκύσει νέα κεφάλαια στην Ελληνική οικονομία.

Η χώρα έχασε €7 δισ. το 2015 και τελικά είχε ύφεση αντί για ανάπτυξη, ενώ δε διαγράφηκε ούτε το χρεός, ούτε έθεσε η Κυβέρνηση χαμηλό στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος, όπως είχε δηλώσει τον Αύγουστο στη Βουλή.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση