Τα νέα μου

Τα μνημόνια Παπανδρέου και Τσίπρα έχουν ένα κοινό λάθος: την υπερφορολόγηση

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" ότι όλα τα μέτρα που συζητώνται τώρα είναι αποτέλεσμα των κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τη διετία 2016-2017 αντί για ανάπτυξη της τάξεως του 7,6%, είχαμε ύφεση 0,5%, με αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία να χάσει €12 δισ. ΑΕΠ. Έτσι τώρα αναγκαζόμαστε να πάρουμε υπέρογκα δημοσιονομικά μέτρα που δε χρειαζόμασταν πριν.

Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αναπτυχθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι δεν είχε τελικά εναλλακτική οικονομική πρόταση, παίρνοντας μέτρα χωρίς αποτέλεσμα. Συγκεριμένα, θέλοντας να πιάσει τον στόχο του 2018 και αύξησε τα φορολογικά μέτρα και μείωσε τις δαπάνες, αποδεικνύοντας μάλιστα ότι η μείωση του χρέους ήταν μια μεγάλη απάτη.

Τα μνημόνια Παπανδρέου και Τσίπρα έχουν το ίδιο λάθος: στηρίζονται και τα δύο στην αύξηση φόρων και την περικοπή δαπανών. Αποτέλεσμα αυτών είναι η επιστροφή στην ύφεση και η υιοθέτηση νέων μέτρων. Για να αναπτυχθεί η οικονομία χρειάζονται μείωση φόρων και νέες επενδύσεις.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

December 08, 2021
December 01, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021

Αναζήτηση