Τα νέα μου

Η απόφαση της Κυβέρνησης να λειτουργήσουν μόνο 4 κανάλια σημαίνει λιγότερη Δημοκρατία

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στην ΕΡΤ1 ότι σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν κλείνουν τα κανάλια με εντολή της Κυβέρνησης. Η ΝΔ είναι σύμφωνη με την αδειοδότηση των καναλιών. Το ερώτημα είναι πόσα λεφτά θα χάσει ο ελληνικός λαός από τα κανάλια που θα κλείσουν, πόσοι θα είναι οι άνεργοι και πόσα τα έσοδα από εισφορές και δάνεια που θα χαθούν.

Το βασικότερο θέμα που προκύπτει είναι η μελλοντική έλλειψη πολυφωνίας, μέσω της οποίας αυξάνεται η διαπλοκή. Ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει μία ακραία νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, την οποία η ΝΔ θα ανατρέψει, καταργώντας το νόμο που δίνει την δυνατότητα στην Κυβέρνηση να ελέγχει τα κανάλια. Μάλιστα, προκύπτει το εξής ερώτημα: Γιατί ενώ από τη στιγμή που η τεχνολογία επιτρέπει την ύπαρξη πολλών καναλιών, εμείς να έχουμε μόνο τέσσερα, αφήνοντας άνεργους ένα μεγάλο αριθμό υπαλλήλων;

Η διαπλοκή αντιμετωπίζεται μόνο όταν έχουμε περισσότερα κανάλια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει σε τέσσερις επιχειρηματίες το μονοπώλιο της ενημέρωσης.

Η ΝΔ από την άλλη όμως θα καταργήσει το νόμο Παππά, θα δώσει όσες άδειες είναι δυνατό, μέσω του ΕΣΡ. Όταν μια Κυβέρνηση έχει τη δύναμη να κάνει τον καναλάρχη, τότε αυτό αντιβαίνει το Σύνταγμα και τις Δημοκρατικές Αρχές τις οποίες η ΝΔ θα υπερασπιστεί. Σε περίπτωση που η διαδικασία κριθεί νόμιμη, ως επόμενη Κυβέρνηση, είναι έτοιμη να δώσει όσες άδειες αντέχει το φάσμα.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση