Τα νέα μου

Βασικοί Υπουργοί της Κυβέρνησης αποφεύγουν συστηματικά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο

Βασικοί Υπουργοί της Κυβέρνησης αποφεύγουν συστηματικά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο

Ο κ. Νότης Μηταράκης, αν. Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτής Χίου έκανε την ακόλουθη δήλωση, για τις αναπάντητες από τους Υπουργούς κοινοβουλευτικές ερωτήσεις.

«Βασικοί Υπουργοί της Κυβέρνησης αποφεύγουν συστηματικά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και αγνοούν επιδεικτικά την υποχρέωσή τους να απαντούν στις ερωτήσεις των Βουλευτών.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 124, παρ. 7), οι γραπτές ερωτήσεις, αναφορές και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων ισχύουν για τη Σύνοδο για την οποία κατατέθηκαν.

Την περασμένη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, έγινε η έναρξη της τρίτης κοινοβουλευτικής περιόδου της παρούσας Βουλής.

Μαζί με τον αγιασμό λοιπόν, είχαμε και την «παραγραφή» των όλων των γραπτών ερωτήσεων, αναφορών και ΑΚΕ που οι υπουργοί επέλεξαν να μην απαντήσουν.

«Πρωταθλητής» αναδείχτηκε το Υπουργείο Εργασίας. Προσωπικά, και με την ιδιότητά μου ως αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, είχα απευθύνει 43 γραπτές ερωτήσεις, ΑΚΕ και αναφορές, στη συντριπτική τους πλειοψηφία προς την Υπουργό κ. Αχτσιόγλου και τον Υφυπουργό, αρμόδιο για το ασφαλιστικό κ. Πετρόπουλο. Πήρα απάντηση σε 3 (!) αναφορές, ποσοστό 6,97%. Δηλαδή το 93% των ερωτήσεων έμειναν στον «αέρα».

Ακολουθεί το Υπουργείο Υγείας με ποσοστό απαντήσεων 42,8% και το Μεταναστευτικής Πολιτικής με 50%.

Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος μήπως ενοχλεί τους Υπουργούς ΣΥΡΙΖΑ; Πότε σκοπεύουν να απαντήσουν στα σοβαρά θέματα που απασχολούν το Κοινοβούλιο, αλλά κυρίως τους Έλληνες πολίτες; Και πότε θα καταλάβουν ότι μέσω των ερωτήσεων ελέγχονται και αξιολογούνται;»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

December 01, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021

Αναζήτηση