Τα νέα μου

Ο πρωθυπουργός επισημοποίησε τη δική του επιλογή για οριστική κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά

Ο πρωθυπουργός επισημοποίησε τη δική του επιλογή για οριστική κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά

Ο κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.

«Δεν ακούσαμε κουβέντα από τον Πρωθυπουργό ούτε για το ενδεχόμενο παράτασης, ούτε για μέτρα αντιστάθμισης των επιπτώσεων και στήριξης της νησιωτικότητας. Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ θα έχει άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στη ζωή των κατοίκων και την οικονομική δραστηριότητα των νησιών μας.»

 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης:

«Με την ανακοίνωσή του, στην οποία ο κ. Τσίπρας μοίρασε σα να ήταν δικά του, τα χρήματα από την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, έκανε και κάτι ακόμα:

Επικύρωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ των νησιών καταργείται οριστικά στις 31/12/2017.

Έργο δικό του η κατάργηση. Με δική του υπογραφή απεμπόλησε το ειδικό καθεστώς  που η χώρα μας έχει από την ένταξή της χώρας στην Ε.Ε.

Ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά είχε αρνηθεί με κάθε τρόπο να αλλάξει το νησιώτικο ΦΠΑ, και μάλιστα σε πολύ δυσχερέστερες δημοσιονομικές συνθήκες.  

Δεν ακούσαμε κουβέντα από τον Πρωθυπουργό για το ενδεχόμενο παράτασης.

Δεν ακούσαμε κουβέντα ούτε για άλλα μέτρα αντιστάθμισης των αρνητικών επιπτώσεων και στήριξης της νησιωτικότητας.

Η κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ θα έχει άμεσα αποτελέσματα στη ζωή των κατοίκων και την οικονομική δραστηριότητα, αλλά θα επηρεάσει μακροπρόθεσμα και την ικανότητα των νησιών μας να ορθοποδήσουν μετά τη λαίλαπα της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου.   

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση