Τα νέα μου

Μηταράκης: Εθνικός Στόχος η ενίσχυση της Ελληνικότητας της Εμπορικής Ναυτιλίας

Μηταράκης: Εθνικός Στόχος η ενίσχυση της Ελληνικότητας της Εμπορικής Ναυτιλίας

Ο κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου, παραβρέθηκε στις τελετές υποδοχής νέων σπουδαστών στην ΑΕΝ/ Πλοιάρχων Οινουσσών καθώς και στην ΑΕΝ/ Μηχανικών Χίου. Στους χαιρετισμούς που απηύθυνε, ο κ. Μηταράκης τόνισε την ανάγκη στήριξης της εμπορικής ναυτιλίας και της τόνωσης της ελληνικότητάς της.

Τελετή υποδοχή νέων σπουδαστών στην ΑΕΝ/Π Οινουσσών

Ακολουθούν τα βασικά σημεία:

«Αγαπητοί σπουδαστές

Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στην τελετή Αγιασμού για τη νέα χρονιά και τη βράβευση των άριστων ανάμεσά σας. Έχει αρχίσει ήδη μια νέα εποχή στη ζωή σας. Η εποχή απόκτησης των επαγγελματικών εφοδίων και γνώσεων. Επιλέξατε μια δύσκολη πορεία. Η ζωή στη θάλασσα είναι μια διαρκής πρόκληση, μια διαρκής μάχη με τη φύση και με τις ίδιες τις ανθρώπινες αντοχές. Επιλέξατε όμως και μια πορεία που θα σας ανταμείψει με χαρές, νέες εμπειρίες και νέες εικόνες. Πάνω από όλα όμως, επιλέξατε μια επαγγελματική πορεία η οποία προσφέρει εθνική υπηρεσία.

Η επιστροφή στη Ναυτιλία πρέπει να αναδειχτεί σε βασική πηγή ανάπτυξης του τόπου μας.Αυτού του τόπου που έζησε και ευημέρησε για αιώνες χάριν στη θάλασσα. Εκεί πρέπει να επιστρέψουμε και να στρέψουμε το βλέμμα μας. Με τρόπο σύγχρονο. Είναι βασική μας προτεραιότητα η ανάγκη διαρκούς ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού των σχολών μας, της ΑΕΝ Πλοιάρχων στις Οινούσσες και της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου. Να βελτιώσουμε τη νομοθεσία, μακριά από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τους ναυτικούς μας να εκπαιδεύονται και να μπαρκάρουν στην ελληνόκτητη ναυτιλία, ανεξαρτήτως σημαίας. Ταυτόχρονα, πρέπει να ενισχύσουμε τις υπάρχουσες και να δημιουργήσουμε νέες ισχυρές σχολές κατωτέρων πληρωμάτων και μετεκπαίδευσης των ανώτερων στελεχών.

Στόχος μας είναι η Χίος, να μετατραπεί και να καθιερωθεί ως κέντρο εκπαίδευσης πληρωμάτων και κέντρο διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού για τη ναυτιλία. Πρέπει να  ενθαρρύνουμε και να προσκαλέσουμε ναυτιλιακές εταιρείες να έρθουν στο νησί μας και να μεταφέρουν εδώ τις παραπάνω δραστηριότητες. Να υπάρξουν συνέργειες με το Πανεπιστήμιο, τις Σχολές και τον ιδιωτικό Τομέα.

Εύχομαι καλή ακαδημαϊκή χρονιά σε όλους, εκπαιδευτές και σπουδαστές.   

Σας ευχαριστώ.»

Τελετή υποδοχή νέων σπουδαστών στην ΑΕΝ/Μ Χίου

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση