Τα νέα μου

Κοντά στους νέους Χιώτες επαγγελματίες και την καινοτόμο επιχειρηματικότητα ο Νότης Μηταράκης

Κοντά στους νέους Χιώτες επαγγελματίες και την καινοτόμο επιχειρηματικότητα ο Νότης Μηταράκης

Με νέους Χιώτες επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν αναπτύξει και δουλεύουν πάνω σε δικές τους καινοτόμες ιδέες, συναντήθηκε ο βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τόσο τα ζητήματα που απασχολούν οριζόντια την επιχειρηματικότητα, όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά και τα ειδικότερα θέματα της νησιωτικότητας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ένας νέος που θέλει να δημιουργήσει στηριζόμενος στις δυνάμεις και τις ιδέες του.

 Ο κ. Μηταράκης παρουσίασε το βασικό του σχέδιο για την Χίο, βασισμένο σε 4+1 πυλώνες: οικονομική ανάπτυξη, με έμφαση στην καινοτομία, την πρωτογενή παραγωγή, τον τουρισμό και τη ναυτιλία, κοινωνική συνοχή, επίλυση του μεταναστευτικού, υποδομές, καθώς και ένα ειδικό σχέδιο για τα μικρότερα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές. Υπογράμμισε την ανάγκη για ανάπτυξη συνεργειών και τη δημιουργία ολοκληρωμένων οικοσυστημάτων, με το κράτος να είναι υποστηρικτικό προς την επιχειρηματικότητα και όχι απέναντί της.

Με το τέλος της συνάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά να γνωρίζω νέους ανθρώπους που τολμούν να κάνουν τις ιδέες τους πράξη και να παλεύουν για αυτές. Άκουσα πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις για το πώς μπορούμε να ενώσουμε δυνάμεις για τη στήριξη των νέων. Γνώρισα προϊόντα που βραβεύονται, που παράγονται με βάση τις ιδιαίτερες πρώτες ύλες μας και μπορούν να γίνουν γνωστά και εκτός Χίου.

Και είμαι ικανοποιημένος που το σχέδιο των 4+1 πυλώνων βρίσκει καθημερινά εφαρμογή, αγκαλιάζεται και αναπτύσσεται περαιτέρω από τους Χιώτες. Σήμερα ειπώθηκαν ιδέες που θα τις δουλέψουμε και θα τις εφαρμόσουμε.»

Στη συνάντηση μετείχαν οι κυρίες Αργυρώ Κουτσουράδη – «Myrovolos Organics» και Γλύκα Φιλία – «Woodycrafts» και οι κύριοι Ιάκωβος Αμύγδαλος – «Chios Beer», Γιώργος Θεοφανίδης – «Παγωτά Κρόνος», Αχιλλέας Μαρίνος – «Παραδοσιακά γλυκά Μαρίνος - Κοράκης», Γιώργος Γαλατούλας - «Προϊόντα μαστίχας ΑΝΕΜΟΣ» και Παντελής Ζωγράφος – «ΜΑΝΑΓΡΟΣ». 

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση