Τα νέα μου

Δικαστικό Μέγαρο Χίου: 15 μήνες δεν αρκούν για να παραληφθεί το έργο

Δικαστικό Μέγαρο Χίου: 15 μήνες δεν αρκούν για να παραληφθεί το έργο

Απάντηση σε κοινοβουλευτική ερώτηση του κ. Νότη Μηταράκη, βουλευτή Χίου για το Δικαστικό Μέγαρο Χίου έστειλαν τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Υποδομών & Μεταφορών.

Ο κ. Νότης Μηταράκης, σχολιάζοντας τις απαντήσεις των Υπουργείων είπε:

«Τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και είμαστε ακόμα στο μηδέν όσον αφορά στην επανεκκίνηση του έργου του Δικαστικού Μεγάρου. Προφανώς, όταν πρόκειται για έργα που δεν βρίσκονται στις προτεραιότητές της, οι ρυθμοί με τους οποίους ενεργεί η κυβέρνηση είναι πιο αργοί και από χελώνας. Όπως μας λέει και το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, από το Νοέμβριο του 2016 έχει οριστεί η Επιτροπή Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του Έργου. Δεκαπέντε μήνες μετά, η διαδικασία παραλαβής έχει διακοπεί!!

Ενστάσεις; Πιθανές κακοτεχνίες; Γραφειοκρατία; Όποιος και αν είναι ο λόγος, το αποτέλεσμα είναι ένα: Δεκαπέντε μήνες τώρα, το Υπουργείο δεν μπορεί να παραλάβει ένα ημιτελές έργο – ενώ και ο ορισμός της Επιτροπής είχε καθυστερήσει. Το έργο απαξιώνεται και μαζί του τα χρήματα του Ελληνικού λαού. Και το νησί μας στερείται ενός έργου ζωτικής σημασίας.

Μόνο θετικό, η ύπαρξη διαθέσιμης πίστωσης 453.324 € στο ΠΔΕ, που είχε εξασφαλιστεί επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας με τις κοινές προσπάθειες του κ. Αθανασίου τότε Υπουργού Δικαιοσύνης και τις δικές μου ως Υφυπουργού Ανάπτυξης. Αλλά ως πότε θα παραμένει διαθέσιμο το ποσό, το οποίο δεν αρκεί σε καμία περίπτωση για την αποπεράτωση του κτηρίου;"

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση