Τα νέα μου

Όταν οι διαβεβαιώσεις ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμιά αξία…

Όταν οι διαβεβαιώσεις ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμιά αξία…

Ο κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ενίσχυση του Οικοτροφείου Οινουσσών:

«Όταν ο κ. Μιχαηλίδης δήλωνε τον περασμένο Ιούλιο (link >>) ότι βρίσκεται σε στενή επαφή με τα Υπουργεία Παιδείας και Ναυτιλίας και έχει λάβει τη διαβεβαίωση ότι το θέμα του Οικοτροφείου Οινουσσών θα διευθετηθεί (σε ένα βαθμό), δεν μας έλεγε: ούτε πώς θα χρηματοδοτηθεί το Οικοτροφείο, ούτε πότε, ούτε πόσο….

Για αυτό και κατέθεσα αναφορά και στο Υπουργείο Παιδείας και στο Υπουργείο Ναυτιλίας ζητώντας να πληροφορηθώ για τις ενέργειες τους, αλλά και τις εκκρεμότητες προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα.

Η στάση των Υπουργείων είναι αποκαλυπτική: Το Ναυτιλίας ξεκάθαρα λέει ότι δεν προβλέπεται επιχορήγηση του Οικοτροφείου από το δικό του Προϋπολογισμό, ούτε από τον Ειδικό Λογαριασμό «Κεφάλαιο Ναυτικής Εκπαίδευσης». Το Υπουργείο Παιδείας τηρεί σιγή ιχθύος, αποφεύγοντας να απαντήσει, παρόλο που παρήλθε η προθεσμία.

Ένα είναι το σίγουρο: Δυστυχώς, η χρηματοδότηση του Οικοτροφείου εξακολουθεί να είναι «στον αέρα». Οι διαβεβαιώσεις του κ. Μιχαηλίδη, όπως και σε τόσα άλλα ζητήματα, είναι κενές περιεχομένου. Το μόνο που μένει στο τέλος, είναι η αναποτελεσματικότητα των Υπουργών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία καθημερινά όλοι οι Χιώτες πρέπει να αντιμετωπίζουν.

Οι Οινούσσες, όπως και όλα τα ακριτικά μας νησιά, έχουν ανάγκη κάθε δυνατής στήριξης. Γιατί έτσι στηρίζουμε έμπρακτα τη νησιωτικότητα και διαφυλάσσουμε τα σύνορά μας.»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση