Τα νέα μου

Προεκλογική η λίστα έργων για τη Χίο που έδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης στη δημοσιότητα

Δήλωση Ν. Μηταράκη για τις εξαγγελίες του Υπουργείου Ανάπτυξης για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

"Σχεδόν 2 χρόνια μετά τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα για στήριξη της νησιωτικότητας, και ενώ η κυβέρνηση θα στερήσει από την τοπική οικονομία δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ, εξαιτίας της κατάργησης του νησιωτικού ΦΠΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται, προεκλογικά να εγκρίνει ένα μικρό κατάλογο έργων – και αυτό με προϋποθέσεις.

Η χθεσινή ανακοίνωση, παρουσία μόνο των κυβερνητικών βουλευτών, χαρακτηρίζεται από έλλειψη διαφάνειας, και στις υποβληθείσες προτάσεις, και στα κριτήρια επιλογής. Θέματα για τα οποία είχα κάνει ερώτηση τον περασμένο Σεπτέμβριο, και δεν πήρα καμία απάντηση από τον κ Χαρίτση.

Και ενώ το Υπουργείο μας έλεγε, ότι θα δοθούν λεφτά στα νησιά μας μέσα στο 2017, τώρα στην καλύτερη περίπτωση οι πρώτες εκταμιεύσεις θα γίνουν το 2019 – χρονιά πολλαπλών εκλογών.

Η (προεκλογική) λίστα έργων που έδωσε το Υπουργείο στη δημοσιότητα σωρεύει έργα από τρία διαφορετικά προγράμματα για να αποκρύψει το γεγονός ότι από το Ειδικό Αναπτυξιακό δίνονται στη Χίο κάτω από 10 εκατομμύρια. Φυσικά, κάθε Ευρώ που θα έρθει στα νησιά μας είναι καλοδεχούμενο.

Δυστυχώς όμως στον κατάλογο που παρουσιάστηκε, δεν έγινε καμία αναφορά στα μεγάλα έργα υποδομών: Το αεροδρόμιο, το λιμάνι της Χίου, το Δικαστικό Μέγαρο είναι εκτός.

Για ένα νησί που βάλλεται και από το μεταναστευτικό και από το ΦΠΑ, οι εξαγγελίες των έργων μοιάζουν σαν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς."

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση