Τα νέα μου

Ολιγωρία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και στο πιλοτικό πρόγραμμα Visa-Shengen

Ο κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με το πρόγραμμα έκδοσης Visa-Schengen:

«Για ακόμα μια χρονιά, έχουμε φτάσει στο παρά 5’ της τουριστικής περιόδου και η κυβέρνηση δεν έχει συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παράταση του πιλοτικού προγράμματος Visa-Schengen, που εκδίδεται στα ελληνικά λιμάνια.

Κατέθεσα ερώτηση για τους λόγους αυτής της ολιγωρίας. Ζητώ να μάθω τι έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση καθώς και αν και πότε θα εγκριθεί το πρόγραμμα.

Θυμίζω ότι η Visa-Schengen εφαρμόζεται πιλοτικά ήδη από το 2012. Τα τελευταία χρόνια είναι μια «ανάσα» για την τουριστική κίνηση της Χίου, η οποία, μαζί και με τα άλλα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου έχουν υποστεί το βάρος του μεταναστευτικού και από φέτος βιώνουν και την κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ.

Η κυβέρνηση Σαμαρά το 2012-2014 φρόντιζε εγκαίρως κάθε χρονιά να παρατείνεται το πρόγραμμα. Ακόμα και την περίοδο 2015-2017 με τις δικές μας πιέσεις και παρεμβάσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είχε τελικά εγκριθεί η παράταση.

Η αδιαφορία της κυβέρνησης για τα νησιά συνεχίζεται. Η αδυναμία της να ελέγξει αποτελεσματικά τις μεταναστευτικές ροές και να διαχειριστεί τα θέματα ασφάλειας, έχουν κάνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιφυλακτική και για το πιλοτικό πρόγραμμα της Visa-Schengen.

Ζητάμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να κινηθεί άμεσα και να φροντίσει για την παράταση του μέτρου. Η Νέα Δημοκρατία, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα συμβάλει καθοριστικά για την επίτευξη αυτού του σκοπού

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση