Τα νέα μου

Η ταλαιπωρία των μαστιχοπαραγωγών εδώ και 18 μήνες συνιστά κυβερνητική αποτυχία

Δήλωση – Απάντηση του κ. Νότη Μηταράκη, βουλευτή Χίου για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην αποζημίωση των μαστιχοπαραγωγών και τις δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ:

«Ανεξάρτητα από ότι λέει η κυβερνητική πλευρά, οι μαστιχοπαραγωγοί γνωρίζουν τα γεγονότα:

Πρώτον: Εδώ και δεκαοχτώ μήνες δεν έχουν πληρωθεί τις αποζημιώσεις για την πυρκαγιά του 2016, έστω τις μειωμένες που εμπίπτουν στο ισχύον καθεστώς αποζημιώσεων.

Δεύτερον: Το καθεστώς αποζημιώσεων του 2016, που έχει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι και πιο περιοριστικό και περιλαμβάνει δυσμενέστερους όρους από το καθεστώς αποζημιώσεων που ίσχυε το 2013 επί Σαμαρά.

Τρίτον: Οι μικροαλλαγές που λένε τώρα ότι θα κάνουν, όπως προκύπτει από την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Υπουργείο δεν απαιτείται να κοινοποιηθούν προς έγκριση. Άρα έχασαν πολύτιμο χρόνο ζητώντας έγκριση για κάτι που δε χρειαζόταν.

Τέταρτον: Αποδεικνύεται ότι δεν έγινε ποτέ κανένα ειδικό αίτημα και διαπραγμάτευση ειδικά για τη Χίο. Ξεκάθαρα δεν ζήτησαν τίποτα ειδικό για τους μαστιχοπαραγωγούς.

Τέλος να μας πει η Κυβέρνηση πώς σκοπεύει να αξιοποιήσει διαθέσιμα κοινοτικά χρήματα όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ταμείο Συνοχής και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση του εισοδήματος των μαστιχοπαραγωγών.

Το ότι κάποια στιγμή, μοιραία, θα πληρωθούν οι μαστιχοπαραγωγοί δεν αποτελεί κυβερνητική επιτυχία. Αλλά οι χειρισμοί που τους ταλαιπωρούν εδώ και δεκαοχτώ μήνες, σίγουρα συνιστούν κυβερνητική αποτυχία

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση