Τα νέα μου

Η κυβέρνηση αποζημιώνει για τις ζημιές του μεταναστευτικού συγκυριακά και μικροπολιτικά

Η κυβέρνηση αποζημιώνει για τις ζημιές του μεταναστευτικού συγκυριακά και μικροπολιτικά

Δήλωση κ. Νότη Μηταράκη, βουλευτή Χίου για τη διάταξη που περιλαμβάνεται ως άρθρο 36 στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που συζητείται στη Βουλή και αφορά στις αποζημιώσεις της Χίου από ζημιές συνεπεία του μεταναστευτικού:

«Και στις αποζημιώσεις των ζημιών από το μεταναστευτικό, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν έχει ούτε συνέπεια, ούτε σταθερή διαδικασία:

Της πήρε σχεδόν 2 χρόνια να φέρει διάταξη. Αφού είχαμε κάνει ήδη 4 ερωτήσεις, 1 αναφορά και 1 επίκαιρη και πλήθος οχλήσεων μέσω δημόσιων τοποθετήσεων.

Εξαιρεί μεγάλος μέρος των αποζημιώσεων: διαφυγόντα κέρδη, κλοπές και ζημιές που καλύπτονται από ασφάλιση. Διερωτόμαστε: Τι αφήνει τελικά μέσα;

Επιφυλάσσει μεροληπτική και δυσμενώς διακριτική μεταχείριση στη Χίο γιατί στις αντίστοιχες τροπολογίες για Λέσβο και Ειδομένη δεν υπήρχε κανένας τέτοιος περιορισμός.

Τι συμπεραίνουμε; Ότι κάθε περίπτωση την αντιμετωπίζουν συγκυριακά και μικροπολιτικά. 

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η κυβέρνηση εδώ και 3 χρόνια δεν έχει σταθεί ικανή να φτιάξει, και ούτε με τη συγκεκριμένη διάταξη δημιουργεί, ένα μόνιμο μηχανισμό αποζημιώσεων που να εξασφαλίζει ταχύτητα, αξιοπιστία και κυρίως ισονομία όλων των πολιτών που έχουν υποστεί ζημιές.»

 

Τροπολογία για αποζημιώσεις κατοίκων στη Λέσβο, συνεπεία του μεταναστευτικού by Notis Mitarachi on Scribd

 

Τροπολογία για αποζημιώσεις κατοίκων στην Ειδομένη, συνεπεία του μεταναστευτικού by Notis Mitarachi on Scribd

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση