Τα νέα μου

Ν. Μηταράκης: "Προστατεύουμε την υγεία των Χιωτών αναβαθμίζοντας και εκσυγχρονίζοντας το Σκυλίτσειο"

Η προστασία της υγείας των πολιτών αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας και πρωταρχική προτεραιότητα της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εδώ στη Χίο, αντιμετωπίσαμε με αποτελεσματικότητα την πανδημία, στηρίζοντας ουσιαστικά τη λειτουργία του Σκυλίτσειου.

Υπερδιπλασιάσαμε τα ενεργά κρεβάτια ΜΕΘ από 3 σε 7, δημιουργώντας ειδική πτέρυγα για Covid.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου παραχώρησε τρεις οικίσκους για τη δημιουργία επιπλέον 29 κλινών για την αντιμετώπιση περιστατικών COVID. Αυξήσαμε το επικουρικό προσωπικό του νοσοκομείου, με ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, κατά περίπου 44 άτομα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Το ΕΚΑΒ στη Χίο έχει σήμερα 13 διασώστες ενεργούς, σε σύνολο 20 υπηρετούντων, αριθμός που επιτρέπει την λειτουργία δυο αυτοκίνητων το πρωί αλλά δυστυχώς ένα απόγευμα και βράδυ.

Αυτό δεν θα συνεχιστεί.

Πρόσφατα, ένας νέος οδηγός ανέλαβε υπηρεσία στη Βολισσό.

Τώρα, η διοίκηση του Νοσοκομείου από τη Δευτέρα, πιλοτικά και για 3 μήνες προσέλαβε 3 πιστοποιημένους διασώστες, αποφοίτους της σχολής ΔΙΕΚ του Νοσοκομείου, για να εξυπηρετήσουμε τις δευτερογενείς διακομιδές, τα εξιτήρια, τις χρόνιες εξετάσεις, την στήριξη των νεφροπαθών.

Η ενέργεια αυτή θα επιτρέψει στο ΕΚΑΒ να αφοσιωθεί στα έκτακτα περιστατικά.

Παράλληλα το ΕΚΑΒ θα προχωρήσει άμεσα σε προκήρυξη 3 νέων θέσεων, με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας, το οποίο γνωρίζει την σοβαρότητα του θέματος.

Όπως, επίσης, το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει άμεσα σε προκηρύξεις θέσεων ιατρικού, μόνιμου νοσηλευτικού και επικουρικού προσωπικού, όπως έχει ζητήσει το ΔΣ του Νοσοκομείου.

Πέντε θέσεις Ιατρικό προσωπικό: παθολόγος-ογκολόγος, ιατρός επειγόντων περιστατικών,  πνευμονολόγος, νεφρολόγος και ωτορινολαρυγγολόγος.

Είκοσι μία θέσεις Νοσηλευτικό προσωπικό.

Αναμένω άμεσες εξελίξεις σε αυτά τα ζητήματα.

 

 

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση