Τα νέα μου

Νότης Μηταράκης: “Ο κ. Μιχαηλίδης ούτε ρώτησε, ούτε σεβάστηκε τους πολίτες της Χίου“

Η συνέντευξη του κ. Μιχαηλίδη στον Πολίτη, είναι μία αποτυχημένη προσπάθεια παραποίησης της πραγματικότητας και παραπλάνησης των Χιωτών. 

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Μιχαηλίδης δεν ρώτησαν και δεν σεβάστηκαν τους Χιώτες όταν εφάρμοσαν την πολιτική ανοικτή συνόρων καταδικάζοντας τη Χίο σε ανεξέλεγκτη κρίση.  

Δεν ρώτησαν και δε σεβάστηκαν τους Χιώτες όταν επέβαλλαν τον γεωγραφικό περιορισμό, για τον οποίο παραδέχεται ότι αν και δεν ήθελαν τελικά εφάρμοσαν, επειδή δεν μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος μίας αντίθετης απόφασης.  

 Δεν ρώτησαν και δεν σεβάστηκαν τους Χιώτες όταν παρά την ευρύτερη συναίνεση, δεν υλοποίησαν τη συμφωνία για το "18”, καταδικάζοντας την Χίο με την ΒΙΑΛ. Την οποία δημιούργησαν και απέτυχαν να κλείσουν.  

Είναι δύσκολο για τον κ. Μιχαηλίδη να παραδεχθεί ότι μπορούν να προχωρούν λύσεις για τα προβλήματα της Χίου, σε συνθήκες διαλόγου Πολιτείας - Κοινωνίας, όπως γίνεται σήμερα.  Όπως του είναι εξίσου δύσκολο να παραδεχθεί: 

-Πρώτον ότι η σημερινή εικόνα του μεταναστευτικού στη Χίο και όλη τη χώρα, είναι διαχειρίσιμη και δεν έχει καμία σχέση με την εκτός ελέγχου κρίση της περιόδου 2015-2019 και  

-Δεύτερον ότι η Χίος μπορεί να διαχειρίζεται το μεταναστευτικό και παράλληλα να επιλύει χρόνια θέματα, να σχεδιάζει το αύριο και σε άλλους τομείς όπως η οικονομία και η ανάπτυξη.   

Ο κ. Μιχαηλίδης υπερασπίζεται την πολιτική των ανοικτών συνόρων με τις δραματικές συνέπειες στο νησί μας και όλη τη χώρα και προσποιείται ότι ξεχνά τα επεισόδια επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν που μας επέβαλλε τη ΒΙΑΛ, τα Ταμπάκικα, τη Σούδα. 

Οι πολίτες της Χίου θυμούνται ποια κυβέρνηση μπορεί να προστατεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και να διαχειρίζεται αποτελεσματικά κρίσεις. Θυμούνται ποια κυβέρνηση μείωσε τις ροές και τις διατηρεί χαμηλές, μετατρέποντας την ανεξέλεγκτη μεταναστευτική κρίση επί ΣΥΡΙΖΑ, σε διαχειρίσιμη κατάσταση σήμερα.  

Το πρόβλημα για τον κ. Μιχαηλίδη και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι Χιώτες, όπως και όλοι οι Έλληνες, γνωρίζουν ποιοι μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματά τους και να σχεδιάσουν ένα καλύτερο αύριο.   

Οι Χιώτες δε χρειάζονται πολιτικούς που δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των λύσεων που απαιτούνται. Γνωρίζουν ότι οι λύσεις χρειάζονται πολιτικούς που να μπορούν να αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη, να παίρνουν αποφάσεις και να δίνουν λύσεις, κοιτώντας μπροστά και μακριά.  

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση