Τα νέα μου

Για άλλη μια φορά παρουσιάζει λανθασμένα στοιχεία, του προτείνω να κάνει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και θα λάβει τις δέουσες απαντήσεις

Απάντηση Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη  Μηταράκη στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλο Πολάκη: 

"Για άλλη μια φορά παρουσιάζει λανθασμένα στοιχεία, του προτείνω να κάνει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και θα λάβει τις δέουσες απαντήσεις» 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με αφορμή πρόσφατες διαδικτυακές αναρτήσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Π. Πολάκη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  

«Ο λαλίστατος κ. Πολάκης, ο οποίος επιλέγει συστηματικά να παραπληροφορεί την κοινή γνώμη και απευθύνεται με ένα αισχρό τρόπο, για τον οποίο έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για άλλη μια φορά παρουσιάζει λανθασμένα στοιχεία και δεδομένα, αγνοώντας προφανώς παντελώς την πραγματικότητα. Παρουσιάζει μια σειρά προμηθειών του Υπουργείου μας και κάνει προσπάθεια σύγκρισης με αντίστοιχες προμήθειες του ίδιου Υπουργείου επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. 

Με τον τρόπο αυτό καταρχήν επιβεβαιώνει την σκοπιμότητα των δαπανών, αφού και επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προμηθευόταν τις ίδιες υπηρεσίες. Επιπλέον, επιβεβαιώνει και τη νομιμότητα των σχετικών δαπανών, δεδομένου ότι και επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ η προμήθεια των συγκεκριμένων υπηρεσιών γινόταν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ανάθεσης. 

Ταυτόχρονα όμως εκτίθεται για άλλη μια φορά γιατί επιλέγει να μπερδεύει τα νούμερα, να συγκρίνει διαφορετικά αγαθά και να διαβάζει επιλεκτικά μέρος των συμβάσεων που συνάπτουμε. 

Κάνει δε, την πρωτοφανή δήλωση ότι ένα φορέας του Δημοσίου, όπως είναι το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (καθότι είναι γνωστό σε όλους εκτός από τον κ. Πολάκη ότι το ΑΠΕ δεν είναι ιδιωτικός φορέας) κοστολογεί ακριβά έναν άλλον φορέα του Δημοσίου.  

Ο κ. Πολάκης το τελευταίο διάστημα επιδίδεται συστηματικά σε μια προσπάθεια συκοφάντησης και αλλοίωσης στοιχείων και δεδομένων. Μετά την αποτυχημένη του προσπάθεια να διαβάσει σωστά την σύμβαση απομαγνητοφώνησης του Υπουργείου, ανακαλύπτει νέα δήθεν σκάνδαλα με σύμβαση φύλαξης (security) της Υπηρεσίας Ασύλου ή με αγορά αναλογίων και άλλων υλικών, χωρίς να παρουσιάζει βέβαια την αναλυτική κατάσταση από την σύμβαση, που διαψεύδει τους ισχυρισμούς του.  

Και προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αναφορές αυτές έρχονται από τον Αναπληρωτή Υπουργό που εμπλέκεται στην αμαρτωλή σχέση του ΚΕΕΛΠΝΟ και εταιρειών security για πολλά εκατομμύρια. Φαίνεται τον ενοχλεί το νοικοκύρεμα στα Υπουργεία. Τον ενοχλεί ότι προχωράμε σε συμβάσεις με φυσικό αντικείμενο και λελογισμένο κόστος.  

Τον ενοχλεί που προχωράμε σε Συμβάσεις πλαίσιο και ήδη εξασφαλίζουμε ουσιαστικές μειώσεις δαπανών σε σχέση με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Συμβάσεις που υπογράφηκαν με μελάνι και όχι με αόριστες υποσχέσεις και λόγια του αέρα. Συμβάσεις για τις οποίες ο ελληνικός λαός ξέρει από πριν τι θα πληρώσει, μπορεί να ενημερώνεται με διαφάνεια και δεν το μαθαίνει από εξώδικα και αγωγές στη Δικαιοσύνη. 

Επειδή φαίνεται ότι ο κ. Πολάκης δεν γνωρίζει ότι οι λειτουργείες σε ένα Υπουργείο μπορούν να γίνονται και με τρόπο οργανωμένο, διαφανή προς τους πολίτες και λιγότερο κοστοβόρο για το κράτος και φαίνεται ότι έχει πολλά ερωτήματα, του προτείνω να κάνει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και θα λάβει τις δέουσες απαντήσεις». 

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση