Τα νέα μου

Το αεροδρόμιο, το βασικότερο έργο πνοής για τη Χίο

Το αεροδρόμιο, το βασικότερο έργο πνοής για τη Χίο

Ο κ. Νότης Μηταράκης συμμετείχε σήμερα (11.5.2018)  στη σύσκεψη για το αεροδρόμιο της Χίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γ. Δέδε. Στόχος ήταν ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων, με σκοπό την εξεύρεση λύσης για τα έργα του αεροδρομίου, τα οποία λιμνάζουν εδώ και τρία χρόνια, από το 2015.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι το αεροδρόμιο είναι το βασικότερο έργο πνοής για τη Χίο και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το νησί και τους κατοίκους. Υποστήριξε ότι πρέπει να διαχωριστούν τα έργα του αεροδρομίου(διάδρομος προσγείωσης, παραλιακός δρόμος, οδός Χρήστου), να ενταχθεί στο σχεδιασμό η επέκταση του κτηρίου αναχωρήσεων – αφίξεων επιβατών και το καθένα έργο να προχωρήσει ξεχωριστά. Έτσι θα υπάρξει εξοικονόμηση χρόνου, καθώς δεν βρίσκονται όλα στο ίδιο επίπεδο ωριμότητας. Ειδικά για το διάδρομο, ο οποίος αποτελεί την αποκλειστική προϋπόθεση για να προσελκύσουμε εταιρείες και διεθνή δρομολόγια, αυτός πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό.

Την επόμενη εβδομάδα εξάλλου έχει προγραμματιστεί η συζήτηση της (ήδη αναβληθείσας) επίκαιρης ερώτησης του κ. Μηταράκη προς τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, και εκεί αναμένονται απαντήσεις από τον Υπουργό για το εάν υπάρχει η πολιτική βούληση να προχωρήσει επιτέλους το αεροδρόμιο.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

December 08, 2021
December 01, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021

Αναζήτηση