Τα νέα μου

Κάθε χρόνο οι ίδιες εξαγγελίες για το αεροδρόμιο και καμιά πρόοδος

Κάθε χρόνο οι ίδιες εξαγγελίες για το αεροδρόμιο και καμιά πρόοδος

Ο κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για το αεροδρόμιο Χίου.

«Συνεχώς ακούμε τις ίδιες εξαγγελίες για το αεροδρόμιο, χωρίς να γίνεται η παραμικρή πρόοδος.

Πέρυσι ο κ. Χαρίτσης πανηγυρικά εξήγγειλε τη χρηματοδότηση των μελετών του αεροδρομίου από το περίφημο ειδικό αναπτυξιακό του Β. Αιγαίου.

Φέτος ξανά τα ίδια (και χειρότερα): Εξασφαλισμένη (υποτίθεται) η χρηματοδότηση από το Ειδικό Αναπτυξιακό, αλλά μόνο για τη μετατόπιση του παραλιακού δρόμουΣιγή ιχθύος για το βασικό έργο που είναι η επιμήκυνση του διαδρόμου προσγειώσεων. Και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για το έργο της ανακαίνισης του κτιρίου επιβατών.

Άλλος ένας χρόνος αδράνειας. Ένας ακόμα χρόνος χαμένος, με τα πιο αισιόδοξα χρονοδιαγράμματα να τοποθετούν την έναρξη των εργασιών μετά το 2020!! Από το 2015 και μετά μόνο συσκέψεις και εξαγγελίες έχουμε.   

Το έργο πρέπει άμεσα να χωριστεί στα επιμέρους τμήματά του (διάδρομος, παραλιακή οδός, οδός Χρήστου, κτίριο). Κάθε τμήμα να προχωρήσει αυτόνομα, γιατί το καθένα βρίσκεται σε διαφορετικό βαθμό ωριμότητας και θα χρηματοδοτηθεί από άλλη πηγή.

Ας σταματήσουν τις συζητήσεις και ας ξεκινήσουν τα έργα.

Σήμερα με την υπογραφή του Μνημονίου έχουμε μια απλή διαπιστωτική του ότι το έργο είναι απαραίτητο και του τι θα κάνει ο κάθε φορέας. Χρειάζονταν άραγε τέσσερα χρόνια για αυτό; 

Η Χίος χρειάζεται αεροδρόμιο. Όχι Μνημόνιο.»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

December 08, 2021
December 01, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021

Αναζήτηση