Τα νέα μου

Οι υποδομές πρέπει να αποτελέσουν γέφυρα ανάπτυξης για τη Χίο. Γιατί αξίζουμε καλύτερα

Ο κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου, την Πέμπτη 21/9/2017 παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας τις απαντήσεις των αρμόδιων υπουργών σε σχετική ερώτησή του ως προς την πρόοδο στα μεγάλα έργα υποδομής της Χίου.

«Οι υποδομές πρέπει να αποτελέσουν γέφυρα ανάπτυξης για τη Χίο.

Γιατί αξίζουμε καλύτερα»

Με το πέρας της συνέντευξης, ο κ. Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τον περασμένο Απρίλιο κατέθεσα ερώτηση σε εννιά βασικούς Υπουργούς, για δέκα μεγάλα έργα στη ΧίοΑπάντησαν οι έξι, ενώ οι Υπουργοί Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας, παραβαίνοντας τις υποχρεώσεις τους δεν απάντησαν.

Τι μάθαμε; Ότι καμιά ουσιαστική πρόοδος δεν έχει συντελεστεί τα τελευταία 2,5 χρόνια στα έργα της Χίου. Άλλα καθυστερούν, άλλα εγκαταλείφθηκαν τελείως, ενώ κανένα νέο έργο υποδομής δεν έχει δρομολογηθεί.

Οι αλλαγές στα σχέδια επενδυτών;  Συχνά ναι.

Κυρίως όμως έχουμε να κάνουμε με την ολιγωρία, τις ιδεολογικές αγκυλώσεις, την έλλειψη σχεδίου από πλευράς κυβέρνησης καθώς και την αδυναμία της να εργαστεί σκληρά και να παράξει έργο. Σε πολλές περιπτώσεις παρέλαβαν ώριμα έργα και τα εγκατέλειψαν όπως για παράδειγμα το κτίριο των Δικαστικών Φυλακών.

Τι πετύχαμε με την ερώτησή μας; Κουνήσαμε τα νερά. Ξεκίνησε πάλι η συζήτηση σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο για θέματα που είχαν σχεδόν εγκαταλειφθεί, όπως για το νοσοκομείο Χίου ή το Λιμενοβραχίονα στα Λημνιά. Είναι κρίμα ωστόσο, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η κινητικότητα αυτή παρέμεινε σε επίπεδο δηλώσεων και εξαγγελιών, για δημιουργία επικοινωνιακών επιπτώσεων και όχι για να παραχθεί έργο.

Ποια η επόμενη ημέρα για εμάς; Συνεχίζουμε να παλεύουμε για τις υποδομές της Χίου. Πρέπει να τις δούμε ως ένα συνολικό έργο, το οποίο θα αποτελέσει «γέφυρα ανάπτυξης». Άμεσος στόχος να μη χαθεί η ευκαιρία του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Μεταξύ των επιμέρους έργων, βασική προτεραιότητα είναι να επανεκκινήσουν τα έργα στο αεροδρόμιο. Να ολοκληρωθεί η μεταφορά του δρόμου και η περίφραξη, αλλά κυρίως να προχωρήσουν ο νέος διάδρομος και το κτήριο. Δίνουμε έμφαση στο τουριστικό προϊόν, το οποίο στηρίζουμε με αξιοπρεπείς υποδομές. Και η εικόνα του αεροδρομίου, αλλά και του Τελωνείου στο λιμάνι δε μας τιμά και δεν είναι αυτή που η Χίος αξίζει.  

Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Γιατί η Χίος αξίζει καλύτερα.»

 

Δείτε την ερώτηση και τις απαντήσεις των Υπουργών εδώ >>

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση