Τα νέα μου

Φέτος άμεσα το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ

Φέτος άμεσα το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ

Με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφίας Ζαχαράκη, εγκρίθηκαν 10 από τα 11 ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ Χίου.

Δεν εγκρίθηκε μόνο ο Τομέας Οικονομίας της Β' Τάξης του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, στον οποίο έχει εγγραφεί μόλις μία μαθήτρια, η οποία δεν κατοικεί στην ΔΕ Καρδαμύλων αλλά στην ΔΕ Ομηρούπολης και άρα εξυπηρετείται από ΕΠΑΛ Βρονταδου.

Με την απόφαση αυτή, μπήκε ένα τέλος στην αβεβαιότητα που υπήρχε μέχρι τώρα στους κύκλους των εκπαιδευτικών, ενώ επιδεικνύεται ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών ζητημάτων των νησιών Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, από τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε: «Φέτος το θέμα των ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ, αντιμετωπίστηκε άμεσα και με γνώμονα την στήριξη των μαθητών. Η σημασία της παιδείας είναι κομβική για το μέλλον των παιδιών μας και προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία. Το μέλλον της Ελλάδας είναι τα παιδιά μας.»

 

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση