Τα νέα μου

Η ενότητα προαπαιτούμενο για την ευημερία των πολιτών

Η ενότητα προαπαιτούμενο για την ευημερία των πολιτών

Ο Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης απεύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό στο Παμβρονταδουσιακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της ΠΕΚΕΒ κατά το τριήμερο 10-12 Αυγούστου:

«Συγχαίρω τους οργανωτές για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους και ευελπιστώ ότι θα αποτελέσει εφαλτήριο πρωτοβουλιών για την περαιτέρω ανάπτυξη του Βροντάδου, και τα συνέπεια του νησιού μας. Γιορτάζουμε τα εκατό χρόνια του Βροντάδος, 100 χρόνια «ένωση και δημιουργία», όπως μας θυμίζουν οι οργανωτές.

Τιμούμε τον Βροντάδο της Ορθοδοξίας, τον Βροντάδο της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας, τον Βροντάδο της αριστείας, της φιλοπατρίας, της ευπατρίας, τον Βροντάδο του Ομήρου, του πολιτισμού, του αθλητισμού, τον Βροντάδο της μαχητικότητας, της παράδοσης.

Κυρίως όμως, και αυτή είναι η αφορμή των εορτασμών, τιμούμε τον Βροντάδο της ενότητας. Η ένωση δυνάμεων είναι προαπαιτούμενου για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Η ενότητα προαπαιτούμενο για την ευημερία των πολιτών. Στηριζόμενοι λοιπόν σε αυτή την αρχή, στηριζόμενοι σε όλα αυτά που μας οδήγησαν στο σήμερα, καλούμαστε να σχεδιάσουμε το παρόν και το μέλλον μας.

Κύριος στόχος μας πρέπει να είναι να ανθίσει η τοπική οικονομία, ώστε να διασφαλίσουμε την παραμονή των παιδιών μας στο νησί και την επιστροφή των νέων στο τόπο τους.

Βασικός πυλώνας η ενίσχυση της Ελληνικότητας της ναυτιλίας. Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος. Με διαρκή εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών δομών, με βελτίωση της νομοθεσίας ώστε να παραμείνει η ναυτιλία ελκυστική επαγγελματική προοπτική. Με δημιουργία συνθηκών ώστε οι ναυτικοί μας να εκπαιδεύονται και να μπαρκάρουν στην ελληνόκτητη ναυτιλία, ανεξαρτήτως σημαίας. Με στήριξη συνταξιούχων ναυτικών. Με πρόσκληση ναυτιλιακών εταιρειών να εγκαταστήσουν γραφεία στη Χίο, για την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, των πληρωμάτων, της εκπαίδευσης. Με συνέργειες με Πανεπιστήμιο, Σχολές, ιδιωτικό τομέα.

Δεύτερον με την ανάπτυξη του Τουρισμού. Ενισχύοντας δράσεις και συνέργειες από το Κράτος, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και του ίδιους τους εμπλεκόμενους στην τουριστική αλυσίδα. Τονίζω ότι ο τουρισμός συνδέεται με τις υποδομές, με το αεροδρόμιο, τις πτήσεις charter, τα λιμάνια μας ως πύλες Schengen, με τις μαρίνες, με ολοκληρωμένα τουριστικά καταλύματα. Προσπάθεια που χρειάζεται περαιτέρω κινητοποίηση των Ελλήνων διασποράς.

Τρίτον με έμφαση στην Πρωτογενή Παραγωγή. Με την ανάπτυξη τοπικών προϊόντων (εσπεριδοειδή, κρασί) κατά το πρότυπο της Μαστίχας. Με την ανάπτυξη και στήριξη πρωτοβουλιών συμβολαιακής γεωργίας. Με την βελτίωση της ασφαλιστικής κάλυψης των παραγωγών με ανάπτυξη και της ιδιωτικής ασφάλισης

Και τέταρτον, με την ενίσχυση της καινοτομίας και των νεοφυών επιχειρήσεων. Στηρίζοντας τον ανθρώπινο δυναμικό και την επιχειρηματική δεινότητας των Χιωτών. Με ανάπτυξη πρωτοπόρων ιδεών και στήριξη στις νέες τεχνολογίες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα της απόστασης, της νησιωτικότητας.

Στόχος αυτών των δράσεων οικονομικής πολιτικής είναι η επίτευξης της Κοινωνικής Συνοχής. Της διάχυσης των αποτελεσμάτων της οικονομικής ανάπτυξης στο σύνολο της κοινωνίας. Η ανάπτυξη είναι σταθερή και διαρκής μόνο όταν όλοι απολαμβάνουν τα οφέλη της.

Αυτά τα θέματα πρέπει να συζητήσουμε στη Χίο. Να τα συζητήσουμε συγκροτημένα, να καταλήξουμε στις βέλτιστες λύσεις και να δουλέψουμε με ενότητα για να πετύχουμε. Το οφείλουμε στις επόμενες γενεές.

Σας ευχαριστώ.»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση